Plasserer toppscoreren på benken

Se missene mot NK Celje – hør TIL-Molde direkte på NRK Sport kl. 1530.

Zdenek Ondrasek

Zdenek Ondrasek var toppscorer i eliteserien i fjor, men kan bli vraket til søndagens seriekamp. Den kan du høre på NRK Sport på DAB eller nett.

Tromsø dummet seg ut i 2. omgang mot NK Celje i E-cupen på torsdag. I ettermiddag venter Molde i en viktig seriekamp på Alfheim. En kamp du kan følge direkte på DAB-radio på NRK Sport eller nettradio – kommentert av Gunnar Grindstein.

TIL-trener Agnar Christensen valgte å vrake fjoråret stoppscorer i eliteserien, Zdenek Ondrasek. Tsjekkeren stoppet på 14 mål i fjor – men har bare scoret fire seriemål på 14 kamper denne sesongen.

Til start på Alfheim er både Ondrasek og kaptein Miika Koppinen på benken.

I torsdagens oppgjør mot NK Celje misbrukte Ondrasek to kjempesjanser i 1. omgang.

Først ble han spilt gjennom av spissmakker Aleksandar Prijovic – men helt alene med Celjes keeper, skjøt Ondrasek utenfor. Bildene viser at Ondrasek IKKE var i offside.

Deretter fikk han muligheten etter en flott langpasning i bakrommet fra Jaroslow Fojut, men lobben over keeper ble akkurat litt for løs – Celjes keeper nådde ballen så og si på målstreken.

SE VIDEO AV MÅLSJANSENE HER:

Se målsjansene i kampen mellom TIL og Celje.

Blir han vraket?

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er nok glad for at Ondrasek nå er vraket fra start.

Ondrasek scoret borte mot Molde i fjor – og i semifinalen i cupen på Alfheim i november. En kamp TIL vant 2-1 foran nesten 6000 tilskuere i en nærmest magisk flomlys-stemning.

Seriekampen på Alfheim i slutten av september endte 1-1 – etter at Molde hadde rundspilt TIL i 1. omgang, men kun scoret én gang. Gutan kom tilbake etter pause – og utlignet ved Aleksandar Prijovic.

– Jeg ser ikke bort i fra at nettopp Prijovic får sjansen fra start på bekostning av Ondrasek i dagens kamp mot Molde. Jeg tror TIL vil være tilbake i sin vante 4-2-3-1-formasjon, sier kommentator Gunnar Grindstein.

Viktig kamp

For både TIL og Molde er dagens kamp meget viktig.

– Taper TIL denne kampen, er laget faktisk involvert i bunnstriden. Da vil Molde, som før denne runden ligger på kvalik-plassen, bare være to poeng bak Tromsø, sier Gunnar Grindstein.

Molde har vist stigende form etter et grusom start på sesongen. Solskjærs menn har tatt seg til semifinalen i cupen og har ikke tapt i serien siden 1-5-sjokket hjemme mot Haugesund 16. mai.

– Molde er favoritter i denne kampen – i mine øyne – selv om TIL har tatt 15 av 18 mulige poeng på Alfheim denne sesongen, sier Grindstein.

Ole Gunnar Solskjær sier dette om kampen til Moldes egen TV-kanal:

– Vi er på vei til den gode gamle formen. På de siste 11 serie- og cupkampene har vi bare ett tap, sier Molde-sjefen.