NRK Meny
Normal

Personbil frontkolliderte med brøytebil

Golnes/Finnmark (NRK): En person satt fastklemt og er sendt til UNN i Tromsø med ambulansefly. Store materielle skader.

Trafikkulykke

Det er store materielle skader på stedet.

Foto: Stian Strøm / NRK

Politiet i Øst-Finnmark meldte halv ti om en trafikkulykke øst for Vadsø. En person ble fraktet til sykehus etter å ha vært fastklemt.

Ulykken skjedde mellom en lastebil og en personbil. NRKs reporter på stedet sier det er store materielle skader på personbilen. Etter ulykken havnet begge kjøretøyene i grøfta, på vær sin side av veien.

– Det var to involverte kjøretøy. En mindre personbil frontkolliderte med en møtende brøytebil, med påfølgende at føreren i personbilen satt fastklemt, sier operasjonsleder Svein Erik Jakobsen i Øst-Finnmark politidistrikt.

Personbilen skal ha kommet kjørende fra Vardø i retning Vadsø, og brøytebilen motsatt vei.

– Sannsynligvis har personbilen fått sleng på grunn av en skavl som lå i veien, og kom over i motsatt kjørefelt. Da bilen møtte lastebilen med plogen, var den på vei inn i sitt eget kjørefelt igjen. Det er ganske store skader på bilen, men vi kan ikke si så mye om hastigheten enda, men vi har tatt oppmålinger, bilder og etterforskningen vil vise hva som har skjedd med bilen, sier politibetjent Andreas Kjersheim ved Vadsø politistasjon til NRK på stedet.

Fraktet til Tromsø

Da føreren av personbilen var trukket ut av bilen, ble personen fraktet med ambulanse til Vadsø lufthavn, før et ambulansefly fraktet vedkommende videre til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

– Så langt ser det ut som lettere skader der situasjonen er stabil. Hun er fremdeles til utredning, men det ser ut til å ha godt relativt greit. Kvinnen blir inne til observasjon og videre oppfølging fram til imorgen, sier pressevakt Per-Christian Johansen ved UNN til NRK i 14-tiden.

– Vi har varslet Statens havarikommisjon, som bistår oss nå på åstedet med faglige gjøremål. Ulykken skjedde i 80-skiltet fartssone, så alt antyder at det var høy fart i sammenstøtet. Motoren på personbilen er slengt ut av bilen, og ligger 15 meter fra veibanen, så det har vært et kraftig sammenstøt, sier Jakobsen til NRK.

Veien skal nå være delvis åpen, der politiet dirigerer trafikken.

Det dannet seg noe kø i retning Vadsø, etter ulykken.

Trafikkulykke

Trafikkulykken skjedde på en rett strekning Øst for Vadsø.

Foto: Stian Strøm / NRK
Laster kart, vennligst vent...

Trafikkulykken har skjedd øst for Vadsø i Finnmark.