Slik fant naboene bilene i morges

Det var ikke bare bare for naboene i bydelen Kroken i Tromsø å komme seg inn i bilene sine onsdag morgen.

glatt

Parkeringsplassen på Kroken ligger ikke i en videre bratt helning, men i natt ble det for glatt.

Foto: Tore Molund / Privat

I løpet av natten hadde til sammen seks av bilene på parkeringsplassen til borettslaget sklidd inn i hverandre.

Da bileierne skulle på jobb onsdag morgen, var det ikke mulig å få åpnet døren til noen av bilene, og alle hadde fått skader.

Skjedd om natta

– Det har nok skjedd på glattisen i løpet av natta. Den øverste bilen har begynt å gli, og så har den truffet nabobilen og utløst en slags dominoeffekt, sier Tore Molund, som delte et bilde av situasjonen på Facebook.

Han forteller at det i utgangspunkter rundt 70 centimeter mellom parkeringsplassene, og at den øverste bilen har sklidd til sammen rundt to meter fra der den egentlig sto parkert.

– Parkeringsplassen heller ikke noe særlig, sier Molund.

Stor temperaturøkning

Væromslag med temperaturstigning på opp mot 30 grader i indre strøk og mye regn natt til onsdag har skapt store trafikale problemer i Nordland og Troms.

I Tromsø fikk flere busser problemer i Kongsbakken, mens en kollisjon mellom et vogntog og en personbil første til en kjedekollisjon i Bardu,

Naboene i Kroken måtte til slutt kontakte redningsbil for å få dratt en og en bil sidelengs bort fra de andre. etter to og en halv time var til slutt alle bilene fri.

– Bruk sunn fornuft

Skadene på bilene var stort sett kosmetiske, og Molund forteller at de har kontaktet forsikringsselskap, og fått taksert skadene på bilene.

Men Molund er ikke overrasket over det glatte været.

– Vi vet jo hvor vi bor, det er ikke første gang det regner i Tromsø, og man kommer lengst med å bruke sunn fornuft. Og piggdekk, sier Molund.