NRK Meny
Normal

Pakk sekken – i helga blir det turvær

Ikke la deg skremme av at det var minusgrader noen steder i fylket i natt. Helga er tydeligvis til for å brukes ute.

Høstvær

I helgen meldes det om nydelig turvær. Gjør som disse folkene: Merk dine bilder med #nrktroms på Instagram når du skal ut i helgen.

Foto: @fjelljent, @clilleo, @espenminde, @turnjentenesi

– Det ser ut til å bli nydelig turvær i helga, sier statsmeteorolog Ida Fossli.

Fredag morgen var det kaldt i Troms. Noen steder har nattefrosten satt inn, som på Bardufoss, der det ble målt minus 1,8 på det kaldeste.

– Men det fine med høsten er at temperaturene kan stige ganske fort. Vi vil nok få temperaturer opp mot 12–14 grader i dag, fredag, sier Fossli, og forteller om sol, og liten vind.

Slik vil det fortsette helga gjennom, forteller hun. Vinden vil holde seg rolig. På det meste kan det blåse opp mot frisk bris utsatte steder. Temperaturene vil ligge opp mot 16 grader på det varmeste, og det ser ut til å bli stor sett oppholdsvær og sol.

– Mulig det skyer litt til på søndagskvelden. I tillegg kan det være litt lokal morgentåke utsatte steder, forteller meteorologen.

Like fint blir det ikke på Spitsbergen. Her ser det ut å bli en del vind. Opp mot liten kuling i nord. Fredag vil det komme litt regn utpå ettermiddagen, og temperaturene ser ikke ut til å bli høyere enn fem grader.

Lørdag og søndag blir det litt varmere, rundt 8 grader, men en del regn og vind også da.

Skal du ut på tur, eller gjøre noe annet spennende i helga? Del dine bilder med oss! Merk de med #nrktroms på Instagram, send dem til oss på vår Facebook-side eller send bildene på epost til troms@nrk.no!

Laster innhold, vennligst vent..