Pågrepet for voldtekt i Kirkenes

Lørdag ble en mann i 20-årene pågrepet mistenkt for voldtekt av en kvinne. Etter det NRK kjenner til skal det angivelige overgrepet ha skjedd på en privat fest.

Østfinnmark politidistrikt

I POLITIETS VARETEKT: En mann venter på å bli avhørt om den anmeldte voldtekten i Kirkenes. Avhøret er planlagt gjennomført i løpet av søndagen.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

En kvinne i 30-årene i Kirkenes ringte politiet natt til lørdag og meldte fra om at hun var blitt voldtatt.

Etter det NRK kjenner til skal kvinnen ha forklart at ugjeringen skal ha skjedd på et nachspiel i en privat bolig hvor det også var flere andre til stede.

Etter hendelsen skal kvinnen ha gått hjem til sin egen bolig, og ringt politiet.

Sitter i varetekt

– Kvinnen har anmeldt en voldtekt, etter at vi var hos henne og fått en forklaring ble hun kjørt til sykehuset hvor det ble foretatt sikring av biologiske spor. Det pågår nå teknisk og taktisk etterforskning, sier operasjonsleder ved Øst-Finnmark politidistrikt Torfinn Halvari til NRK.

Senere lørdag ble den mistenkte mannen pågrepet av politiet og siktet for forholdet. Det skal også ha blitt foretatt sporsikring av ham på sykehuset i Kirkenes.

Mannen sitter varetektsfengslet og er søndag formiddag ennå ikke avhørt.

Skal avhøres i løpet av dagen

– Vi har planer om å gjennomføre det i løpet av søndagen. Deretter tar vi stilling til om det er grunnlag for å fremstille ham for videre fengsling i morgen, sier Halvari.

Det er ikke kjent for politiet hvilken relasjon den fornærmede kvinnen og den mistenkte mannen har til hverandre.

Det er heller ikke mulig for politiet på nåværende tidspunkt å si noe om den antatte gjerningsmannen var beruset.

Den siktede mannen har ikke tidligere vært domfelt.