På vei til jobb fant Linda påkjørte gåsunger: – Råttent

Linda Johansen har selv opplevd at kjæledyret hennes har blitt påkjørt, og sjåføren har stukket av. Nylig fant hun påkjørte gåsunger – en av dem fortsatt i live. Politiet minner om meldeplikt.

PÅKJØRT: Dette synet møtte Linda på vei til jobb mandag morgen.

Dette synet møtte Linda på vei til jobb mandag morgen.

Foto: PRIVAT

Linda Marielle Johansen (23) fra Kattfjord var på vei til jobb mandag denne uken, da hun fant to påkjørte gåsunger som lå midt i veien. Den ene var blitt kjørt ihjel, mens den andre så vidt var i live. Hun reagerer sterkt på at sjåfører stikker av etter de har kjørt på et dyr.

– Jeg synes det er råttent, rett og slett. Uavhengig av om det er et kjæledyr eller et vilt dyr. Man vet jo ikke om dyret er dødt eller ikke.

– Sjåfører later som ingenting

Linda har selv opplevd at kjæledyrene hennes har blitt påkjørt, der personen bak rattet har stukket av etterpå. To ganger. Første gangen ble katten Puff påkjørt av en bil, og døde nesten med en gang. Linda og sjåføren kjente hverandre.

– Jeg synes det er veldig trasig å kjøre på et uskyldig dyr, for så å late som ingenting etterpå. Jeg har ikke fått noen beklagelse, selv om vi stadig møter på hverandre, forteller Linda.

DYREELSKER: Linda Johansen er oppgitt over at dyr må lide unødig fordi de blir liggende i veien.

DYREELSKER: Linda Johansen er oppgitt over at dyr må lide unødig fordi de blir liggende i veien.

Foto: Privat

Andre gangen skjedde det samme med nok en firbeint venn av Linda, katten Missy. Den ukjente sjåføren hadde kjørt videre uten å stoppe. Det var søsteren til Linda som fant kjæledyret deres i veien.

– Hun visste ikke hvor skadet katten var, men tok henne med til dyrlegen. Der fikk vi beskjed om at hun var forslått og hadde store indre skader, forteller Linda.

På tross av dette overlevde Missy.

Pliktig til å melde fra

Morten Augensen, operasjonsleder i Troms politidistrikt, opplyser om at man har plikt til å melde fra dersom man skulle være uheldig å kjøre på et dyr. Dette gjelder både kjæledyr og ville dyr.

– Har uhellet skjedd skal du ringe politiet, 02800, så kontakter vi Viltnemnda, som tar seg av saken dersom dyret er skadet, informerer Augensen.