Overlevde flere timer i snøskred

Skiløperen som var savnet i området ved Altevatn i Bardu kommune i Troms, ble funnet i god behold ved 2.15-tiden i natt.

Letemannskaper
Foto: Regina Alexandrova

– Han er gravd fram fra snøen og blir hentet ned fra fjellet med snøscooter, forteller operasjonsleder Trond Amundsen i Troms politidistrikt til Dagbladet.

Han opplyser at den savnede ble sittende fast i snøen.

– Han lå begravet fast under snøen i dårlig vær og det begynte å bli kaldt. Det har vært en krevende situasjon, og vi er lettet over at saken er avsluttet, sier operasjonslederen.

Pressevakten ved Universitetssykehuset Nord-Norge forteller at mannen har det etter forholdene bra, og behandles for moderate skader.

Omfattende leteaksjon

To snøscootere og et helikopter fra Forsvaret deltok i leteaksjonen. Bardu Røde Kors sendte ut rundt 20 personer for å bistå i letearbeidet.

Det var i halv sekstiden søndag kveld mannen ble meldt savnet etter at han ikke hadde kommet tilbake fra en tur til Salvarsskardfjellet. Da hadde han ikke kommet tilbake til parkeringsplassen ved demningen ved Altevatnet som avtalt klokka 15.30.

– Skiløperen skal ha gått fra ei hytte og tilbake til bilen. Siden han ikke har kommet tilbake og det begynner å bli sent, har vi satt i gang en leteaksjon, sier operasjoneleder i Troms politidistrikt Jøran Bugge til NRK.

Leteaksjon Altevatnet

Over 30 ungdom stilte opp med sine egne snøskutere i søket.

Foto: Regina Alexandrova

Leter med helikopter

Politiet prøvde å komme i kontakt med den savnede, uten hell. Siste kjente kontakt var med ektefellen klokka 15.25.

Det ble satt inn helikopter og en snøskuterpatrulje i letingen etter mannen. Politiet fikk ingen melding om at mannen skulle ha vært utsatt for noen ulykke.

Bardu Røde Kors hadde 20 mann ute for å lete etter mannen, som skulle ha vært tilbake fra turen ved 15.30-tiden.

– Han har gått fra ei hytte, og opp på et fjell som heter Salvarsskardfjellet. En tur på rundt 500 høydemeter. Han kom ikke tilbake som avtalt, sier operativ leder Stig Hanstad i Bardu Røde Kors.

Savnet i fjellområde

Søket etter mannen ble gjort i et område på 25 kvadratkilometer. Det var hard snø og vanskelig å se skispor i området.

– Det er et ganske begrenset område, men samtidig også delvis ganske bratt, sier Bugge.

Laster kart, vennligst vent...