Overgrepssiktet varetektsfengslet i fire nye uker

Mannen som er siktet for grove seksuelle overgrep mot 11 barn i Tromsø ble torsdag varetektsfengslet i fire nye uker.

Nord Troms tingrett

Nord-Troms tingrett har bestemt at den overgrepssiktede varetektsfengsles i fire nye uker.

Foto: Petter Strøm / NRK

6. mai ble en mann i 30-årene siktet for overgrep mot et barn i en privat barnehage i Tromsø, og dagen etterpå ble han varetektsfengslet i to uker.

Den siktede har jobbet i barnehagen i åtte år, og onsdag ble siktelsen utvidet til overgrep mot 11 barn.

Den siktede har erkjent straffskyld for deler av siktelsen.

Torsdag formiddag ble den siktede begjært varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Siktede samtykket forlenget fengsling via brev, og saken ble behandlet av retten uten at aktor, forsvarer og siktede var til stede.

– Basert på opplysningene i saken og alminnelig erfaring finner retten det usannsynlig at hovedforhandling vil kunne holdes før sent på høsten 2015, står det i kjennelsen.

Nord-Troms tingrett mener det er fare for at siktede skal ødelegge bevis dersom han blir løslatt, ettersom politiet er i startfasen av etterforskningen.

Han må heller ikke kunne kontakte eventuelle fornærmede som politiet ikke kjenner til, og blir derfor fengslet fram til 18. juni.

Bistand fra Kripos

Mannen er siktet for seks tilfeller etter straffelov §195, bokstav c. Det vil si at handlingen er gjort mot barn under 10 år og at det har skjedd gjentatte overgrep. Strafferammen er derfor inntil 21 års fengsel.

Mannen er også siktet for fem tilfeller etter straffelov § 201, bokstav c, for seksuell krenkende adferd mot barn.

Overgrepene skal ha skjedd mot både jenter og gutter.

Politiet i Tromsø får bistand fra Kripos i etterforskningen, som består av blant annet dommeravhør og datatekniske undersøkelser.

– Klubben føler seg berørt

Den overgrepssiktede barnehageansatte i Tromsø var også trener i et lokalt fotballag i flere år. Torsdag holder Idrettsforbundet pressekonferanse på Alfheim stadion i forbindelse med overgrepssaken, som du kan følge her.

Fotballkretsen som 30-åringen nå er siktet for overgrep mot 11 barn i en barnehage var en del av, har så langt ikke fått melding om at det har skjedd overgrep mot barn i det aktuelle idrettslaget, men politiet har foreløpig ikke etterforsket dette grundig.

– Klubben føler seg likevel berørt, og da bistår vi med hvordan de skal håndtere det for sine medlemmer og foreldre, sier Sylvi Ofstad som er organisasjonssjef i Troms idrettskrets.