NRK Meny
Normal

Overgrepssaken: – Vi vil innkalle nye vitner

Det er ikke funnet mer straffbart materiale på siktedes datautstyr. Men etterforskningen er ennå ikke ferdig.

Einar Sparboe Lysnes

Einar Sparboe Lysnes i Retts -og påtaleenheten forteller at siktede vil bli begjært videre fengslet.

Foto: Petter Strøm / NRK

Overgrepssaken som omhandler en mann i 30-årene som er siktet for seksuelle overgrep mot barn i en barnehage i Tromsø, etterforskes videre.

Politiet har kommet over halvveis i de planlagte 40 vitneavhørene i forbindelse med saken. Målet er å være ferdig i slutten av neste uke.

– Vi vil innkalle noen flere vitner. Nye opplysninger gir behov for å innkalle flere, både voksne og barn, forteller Einar Sparboe Lysnes i Retts -og påtaleenheten i Troms politidistrikt til NRK.

Ikke nytt materiale

Mannen i 30-årene er siktet for 6 tilfeller etter straffeloven §195, bokstav c. Det vil si at handlingen er gjort mot barn under 10 år og at det har skjedd gjentatte overgrep. Strafferammen er derfor inntil 21 års fengsel.

Mannen er også siktet for 5 tilfeller etter straffeloven § 201, bokstav c, for seksuell krenkende atferd mot barn.

– Vi har avhørt veldig mange vitner i saken, både ansatte, foreldre og barn. Vi har også foretatt en del undersøkelser av datautstyr, men der er vi ikke helt ferdige. Vi har så langt ikke avdekket nytt straffbart materiale, forteller Lysnes.

Fengsles videre

Varetektsfengslingen går ut 18. juni, og det vil i forkant av dette bli begjært ny fengslingsperiode fra påtalemyndighetens side.

– Da vil vi også se på om det kan være aktuelt å gjøre noe med siktelsen, sier Lysnes.

– Er det noe som tyder på at siktelsen vil bli utvidet?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Les alt om overgrepssaken her.