NRK Meny
Normal

Ordføreren freder rådmannen

Ordfører Hauk Johnsen (Ap) i Vadsø, nekter å ta opp rådmannssaka i bystyret neste mandag. – Helt på tryne, svarer Høyre.

Svein Tore Dørmænen
Foto: NRK

Det ble klart på Arbeiderpartiets gruppemøte onsdag kveld.

– Saken har vært en stor belastning på rådmannen, og når jeg har gått gjennom saken og sett realiteten i den vil jeg ikke ta den opp. Det fins heller ingen rettskraftig dom, sier Hauk Johnsen.

Overrasket

Beslutninga kom svært overraskende på Johnsens partifeller, men ordføreren vil ikke fremme en sak om å få avsatt rådmann Svein Tore Dørmænen.

Ordføreren selv hevder at han har rådført seg med deler av Ap-gruppa før han tok avgjørelsen. Leder i Vadsø Arbeiderparti Svein Dragnes sier at avgjørelsen kom overraskende:

– For å være ærlig hadde jeg regnet med at saken skulle opp i bystyret, sier Dragnes.

– Helt på tryne

Ap-gruppa vil nå ta kontakt med de andre gruppelederne og de bekrefter at det går mot sluttpakke. Men dersom bystyret krever at saken skal opp allerede først kommende og ikke vente på en eventuell anke, så er det nok at ni av bystyretsmedlemmer krever det så må saken tas opp.

– Jeg synes det er helt på tryne. Det er helt håpløst å dvele ved en sak som kan avgjøres på mandag, sier Høyres gruppeleder Robert Gærnæ.