NRK Meny
Normal

Store funn gir optimisme

Petro Arctic er svært optimistiske når det gjelder Finnmark og fremtidige oljeutbygginger. Det sier styreleder i selskapet Arvid Jensen.

Terminal Veidnes

Fremtidig oljeterminal på Veidnes var en av årsmøtesakene til Petro Arctic.

Foto: Statoil

Petro Arctic er fortsatt olje-optimister på vegne av Finnmark.

Utbyggingsprosjektene Goliat-feltet og Johan Castberg-feltet i Barentshavet var de viktigste sakene på årsmøte denne uka. Det sier styreleder i Petro Arctic Arvid Jensen.

– 2013 var et svært bra år for oljeletinga i Barentshavet, vi fikk noen skuffelser i forbindelse med tilleggsfunn for Johan Castberg, men til gjengjeld ble det gjort betydelige funn i nye områder. Dette bære bud om nye store utbygginger i årene som kommer, sier Jensen.

Store funn i nye områder

Han sier de er svært optimistiske i forhold til utviklingen i fremtiden. Både når det gjelder havområdene, satsinga på land i Finmark, og faktisk hele Nord-Norge. Så store er funnene det dreier seg om.

Utbygginga av Goliat-plattformen allerede i gang, og Petro Arctic håper den kan være på plass i Hammerfest i løpet av høsten.

– Når det gjelder Johan Castberg feltet tror vi på ei utbygging selv om det er boret noen tørre hull, sier Jensen.

Han mener avgjørelsen om feltet vil bli tatt i løpet av neste år.

Avgjørelser like rundt hjørnet

Oljeterminalen på Veidnes i Nordkapp ble også behandlet på årsmøtet. Her er det ifølge Jensen fortsatt usikkert om oljen fra Johan Castberg-feltet vil bli lagret i en så kalt "flyter" ute til havs, eller ført i land på Veidnes via ei rørledning.

– Vi håper å kunne får svar på hvilken utbygging som blir valgt, i løpet av dette året sier Jensen.