NRK Meny
Normal

Opprør i nord

Idag reiser partilederne i de nordnorske partiene til Oslo for å snakke med partiledelsen om OL-saken.

Leder i Troms arbeiderparti Bjørn Inge Mo, mener Nord-Norge blir urettferdig behandlet, og at OL-saken ser ut som avtalt spill.

Møter partiledelsen

I dag drar Bjørn Inge Mo sammen med partilederne i Nordland og Finnmark arbeiderparti til Oslo for å fortelle partiledelsen hva de bør gjøre i OL-saken.

Han håper å overbevise regjeringen om viktigheten av å få OL til Tromsø i 2018. - Vi håper at regjeringen vil gå aktivt inn og si at OL-saken ikke bare er en sak for idretts-Norge, men en samfunnssak, sier han.

- Høyere krav

Han mener det er svært underlig at Tromsøs OL-skjebne nå ligger i hendene til et idrettstyre.

Videre mener han at Nord-Norge som landsdel alt for ofte blir urettferdig behandlet i mange saker. - Det blir stilt langt høyere krav til tiltakene vi skal gjennomføre her nord enn ellers i landet, sier han.

Han mener OL-saken ville være en stor mulighet å vise at Nord-Norge er en fullverdig del av Norge. Antall idrettsarrangement i Nord-Norge sammenligna med resten av landet er ingenting, mener han.

Mo mener at det som nå har skjedd i OL-saken er en del av et avtalt spill i og med at Oslo nå tar omkamp. - Det burde de holde seg for god for, sier han.