NRK Meny
Normal

Oppretter koordinator for berørte i overgrepssaken

Ressursgruppa som er oppretta i forbindelse med overgrepssaken i Tromsø har vedtatt å opprette ei kommunal koordinatorstilling. Kommuneoverlegen sier dette vil gi bedre ytelser til dem som har behov for hjelp og oppfølging.

Trond Brattland

Kommuneoverlege Trond Brattland i Tromsø mener det er viktig at hjelpetiltakene overfor de berørte i overgrepssaken blir bedre koordinert.

Foto: Vibeke Paulsen Ceron / NRK

Den kommunale ressursgruppa vurderer det slik at det er behov for å koordinere og sikre oversikten over de hjelpetiltakene som nå settes inn overfor alle dem som er berørt av overgrepssaken.

En mannlig barnehageansatt i 30-åra er sikta for seksuelle overgrep mot 11 barn. Han ble pågrepet 6. mai og er varetektsfengsla.

Sikta har innrømmet seksuelle overgrep i en privat barnehage i Tromsø som han har jobba i sia 2008.

Oversikt og koordinasjon

– Det fine med Tromsø, som er en såpass stor by, er jo at det er masse ressurser å spille på for dem som har behov.

Det som er utfordringa er å sikre oversikten, sier kommuneoverlege Trond Brattland etter møtet i ressursgruppa i dag.

Gruppa mener at en koordinatorfunksjon kan bidra særlig overfor de familiene som har behov over tid, ved å sikre at overganger mellom ulike tjenester og hjelpetiltak fungerer, for eksempel i tilfeller hvor en tjeneste avslutter og en annen overtar.

Bli kjent med de berørte

– I tillegg kan en slik koordinator bli kjent med de familiene som har behov for oppfølging og dermed være en person som det er lett å kontakte, sier Trond Brattland.

– Det er helt umulig å si hvor lenge det kommer til å bli behov for å ha ressurser på denne saken, sier kommuneoverlegen.

– Vi gjør dette så lenge det er behov for det.

Opprettholder beredskapstelefonen

Ressursgruppa har også bestemt seg for å opprettholde beredskapstelefonen i forbindelse med overgrepssaken, men fra nå av blir den bare tilgjengelig innafor vanlig arbeidstid mellom klokka 8 og 15.

I pinsehelga var det bare en telefon til denne beredskapslinja.

– Men vi vil jo vurdere å utvide tilgjengeligheten igjen hvis det blir økt behov. Det er ennå litt tidlig å si noe om hva som blir behovet framover.

Vi tror det er viktig å ha denne innringingsmuligheten framover uansett, slik at de som har behov enkelt kan kontakte helsevesenet, sier Trond Brattland.

– Det har en verdi i seg sjøl å ha ei slik linje, og det er ikke nødvendigvis antall henvendelser som skal avgjøre om den bør opprettholdes eller ikke, understreker kommuneoverlegen.

Telefonnummeret til kommunens beredskapstelefon er 77 79 00 17.