NRK Meny
Normal

Oppbevarte ett kilo amfetamin i skittentøykurven

En 23-åring fra Iran ble av tingretten dømt til to år og åtte måneder i fengsel for å ha oppbevart et drøyt kilo amfetamin. Lagmannsretten ga han en litt mildere straff.

Nord-Troms tingrett

Hålogaland lagmannsrett gjorde små justeringer på dommen fra tingretten mot iraneren som var dømt for oppbevaring av over ett kilo amfetamin.

Den dømte 23-åringen fra Iran ble pågrepet ved Shell i Tromsø sentrum. 23-åringen var da i besittelse av ett gram kokain. Politiet avslørte også at han oppbevarte over ett kilo amfetamin i en bolig i Tromsø.

23-åringen har innrømmet å ha oppbevart amfetaminet i skittentøykurven i den aktuelle boligen, men mente straffen i tingretten var for streng. Der ble han i oktober dømt til fengsel i to år og åtte måneder.

Lagmannsretten ga 23-åringen en noe mildere straff, på to år og to måneder.

Iraneren var tiltalt sammen med to andre utlendinger for oppbevaring av dopet, deriblant en 26-åring fra Irak. Begge de to andre mennene ble i tingretten frifunnet for å ha noe med amfetaminet å gjøre.

Men 26-åringen fra Irak ble i tingretten også dømt til fengsel i ett år for å ha kommet tilbake til Norge etter å ha blitt utvist fra landet i 2011. Han anket også straffeutmålingen, men lagmannsretten så ingen grunn til å redusere straffen.