NRK Meny
Normal

Ønsket som fylkestopp

Troms Senterparti ønsker Ivar B. Prestbakmo som ny fylkesrådsleder.

Ivar B. Prestbakmo

Prestbakmo er ønsket som fylkesrådsleder av partifeller.

Foto: Laila Lanes / NRK

Valglogo

Det skjer etter meningsmålinga som viser at Senterpartiet har en klar framgang på fylkesmålinga. Oppslutninga i Troms er nå over 10 prosent.

– Ivar B. Prestbakmo er en av de dyktigste politikerne på fylket. Med en eventuell økende oppslutning syns vi det er naturlig å lansere at vi ønsker denne posisjon de neste fire årene på fylkestinget, sier gruppeleder for Troms Senterparti på fylkestinget, Sandra Borch.

I denne perioden sitter Senterparti i fylkesrådet sammen med Høyre, Frp og Venstre. Prestbakmo er fylkesråd for samferdsel.

Forhandler etter valget

Prestbakmo har i denne valgkampen ikke ønsket å si klart fra hvilken blokk han støtter. Forhandlinger om politiske saker vil avgjøre dette etter valget.

Sandra Borch

Gruppeleder for Troms Senterparti på fylkestinget, Sandra Borch.

– Meningsmålinga forsterker inntrykket mitt om at folk er enig med Senterpartiet i viktige saker som at vi er en klar motstander av den sentraliseringspolitikken regjeringen legger opp til med tvangssammenslåing av kommuner, sier Sandra Borch til NRK.

– I tillegg tror jeg også folk i Troms husker den politiske krisen som var i Troms for bare halvannet år siden, hvor en rekke videregående skoler ble foreslått nedlagt og store samferdselsprosjekter ble foreslått stoppet. Her var Ivar og Senterpartiet den avgjørende faktoren som gjorde at vi fortsatt har en desentralisert skolestruktur. I tillegg har vi igangsatt viktige samferdselsprosjekter, sier gruppeleder for Troms Senterparti, Sandra Borch.