Onsdag stiger temperaturene – men så er finværet slutt

Onsdag stiger temperaturene i Troms, men nå gjelder det virkelig å nyte sommerdagen. For straks er det slutt i denne omgang.

Måse

Temperaturene langs kysten, som her ved Grøtfjorden, har ikke vært de helt store. Onsdag stiger de også her.

Foto: Lisa Strøm Brovold

– Ulempen når det er så fint vær, er jo gjerne at vinden fra nordøst kommer snikende inn. Og den er litt kjip, og trekker ned temperaturene spesielt langs kysten, sier statsmeteorolog Ida Fossli ved Vervarslinga Nord-Norge.

Rundt om på målestedene på kysten, har temperaturen ligget mellom seks og åtte varmegrader. Men en litt sur tirsdag avløses av stigende temperaturer på onsdag.

– Starten av dagen begynner ganske likt som tirsdag, men vinden dreier mot sørvest. Det betyr at temperaturene kommer til å stige litt utover dagen, sier Fossli.

Det betyr at spesielt innbyggerne langs kysten har langt bedre temperaturer i sikte.

Så gjelder det å nyte sommerdagen på onsdag, for deretter er det slutt for denne omgang.

– Da kommer lavtrykkene inn. Det er heldigvis et lite, uskyldig lavtrykk, men det tar med seg regn og sørvestlig liten kuling utsatte steder på torsdag.

På Spitsbergen har ikke været vært fullt så godt som på fastlandet de siste dagene, med noe mer skyer. De neste dagene kan det falle litt regn også her. Temperaturen vil ligge rundt fire grader.

Se værvarselet for de neste dagene:

Slik blir været i Troms