Slik hørtes det ut da Ola Bremnes fikk bursdagsoverraskelse på direkten i P1

Lørdag fyller den folkekjære artisten Ola Bremnes 60 år. Under morrasendinga til NRK Troms ble han tatt på senga av hilsener fra musikerkolleger.

Ola Bremnes

Ola Bremnes sier at han ikke tro 60 blir så veldig annerledes enn 59.

Foto: Sylvi Inez Liljegren

– Hva i alle verdens navn, dette var stort!

Det utbryter musiker Ola Bremnes etter at Lena Jinnegren og Tore Bruvoll har overrasket ham med å synge hane egen låt «De små» for ham på direkten.

Ola Bremnes ble født i Svolvær i 1955, men har nå i mange år vært bosatt i Kvæfjord i Troms. Dagen før bursdagen var han med på telefon i morrasendinga til NRK Troms.

Hør hele intervjuet med Ola Bremnes her:

Mange godord

Og musikerne hadde mange godord om Ola.

– Han er en god mann på alle måter, både en flott låtskriver og en flott person, sier Lena Jinnegren.

Ola Bremnes

Ola Bremnes feirer bursdagen i Berlin.

Foto: Kaja Bremnes

Tore Bruvoll legger ikke skjul på at det neppe hadde blitt noe av suksessen «Hekla Stålstrenga uten Ola Bremnes,

– Det går mer og mer opp for meg hvilken kjemperessurs vi har boende like i nabolaget. Han har både laget masse fin musikk og jobbet med å løfte andre opp, samtidig som han har tatt

Ola sier han tar all rosen til seg.

– Og så er det artig at en av T-skjortene jeg har gått rundt med i Berlin de siste dagene er en «Hekla stålstrenga»-tskjorte, ler han.

Feirer i Berlin

Ola Bremnes er i den tyske hovedstaden for å feire sammen med familien sin.

– Jeg skal feire bursdagen min ved å dra på konsert med søsteren min. Jeg har alltid drømt om å se Kari opptre i Tyskland, og så får jeg det på sleve bursdagen min, sier Ola.

Han syns ikke det føler så annerledes å få et nytt tall først i alderen sin.

– Alder er jo bare et tall. Jeg skal fortsette å skrive låter så lenge helsa og humøret holder, sier Ola.

Før direkteintervjuet spurte vi lytterne hvilken Ola Bremnes-låt de gjerne ville høre, og den som fikk flest stemmer var «Rødbrune seil». I lydklippet fra morrasendinga kan du også høre Ola snakke om historien bak låten.

Og for å minne deg på litt av alt Ola Bremnes har gjort, gir vi deg et lite knippe videoer:

- før pakkene åpnes. Vi inviterer til julefeiring med Kari og Ola Bremnes, visegruppa Stiftelsen, forfatter Karin Sveen, Magnus Hamsund og Jorunn Kirkenærs barneballett.
Vert: Merete Røed Larsen.
Regi: Per Christiansen.

Ola og Kari synger «Hjem til jul» – 1981.

Da Capo fra Tromsø, et familieprogram med kjente slagere, gode minner og allsang. Første gjest er den belgiske artisten Francoise Laroche, som har flyttet fra hjemlandet og bosatt seg i Finnfjordbotn sammen med sin norske ektemann. Vi møter tre jenter fra Kongsbakken videregående skole med interesse for sang, og får besøk av en russisk jazz-sanger fra Arkhangelsk. Ole Bremnes opplevde okkupasjonstiden og hadde kontakt med russiske krigsfanger da han var barn. Sønnen Ola Bremnes fremfører en av sin fars viser, basert på disse minnene, og Ola Bremnes leser sitt eget dikt om D-dagen. Programleder: Finn Ersfjord.

Ola synger «Blå fuggel» i 1993.

I ei gammel skolestue skaper Ola Bremnes musikk og lyrikk som når et stort publikum. Men det gikk på livet løs før den virkelig store dikterånden kom over han. 
Nå skal han ønske midnattssola velkommen tilbake til hjembygda. Og vi skal få høre han fortelle om rampestreker fra barndommen.

Januar 2015 kom det en ny en dokumentar om Ola Bremnes. Du kan se den i sin helhet her.