Hopp til innhold

OL–søknaden skaper sterke reaksjoner i nord

Det er sterke reaksjoner i Nord-Norge på at vinteridrettsforbundene vil ha vinter-OL i Oslo i 2022.

Petter Northug

Sterke reaksjoner på OL-søknaden Oslo.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Både politikere, næringslivet og idrettskretsene i nord er forundret over idrettens planer, tre år etter at de sa at et OL i Tromsø ble for dyrt.

 Reaksjoner i nord på OL-søknad

Tidligere styreleder, Tromsø 2018, Hans Olav Karde, sier han blir overrasket dersom regjeringen sier ja til et OL i Oslo.

Foto: NRK

Og tidligere styreleder i Tromsø 2018, Hans Olav Karde, sier han blir overrasket dersom regjeringen sier ja til et OL i Oslo i 2022.

Hvis man nok en gang skal bruke 20-30 milliarder kroner i Oslo, så blir det vel neppe så mye til andre områder. Og det vil vel forundre meg dersom regjeringa skulle si ja til det i dag, i en verden med så mye økonomisk usikkerhet, sier Karde

Les også: Vinterforbundene går for OL i Oslo

Kulturminister

Kulturminister Anniken Huitfelt er vag i svarene om en norsk OL– søknad.

Vag kulturminister

For tre år siden snakket regjeringen varmt for Tromsø sin OL– søknad . I dag er kulturminister Anniken Huitfelt mer vag i svarene om en norsk OL– søknad.

Idretten er nå inne i en prosess, men jeg forutsetter at det er en samlet idrettsbevegelse som står bak en søknad om å arrangere Olympiske vinterleker, sier kulturministeren.

Overrasket over tidlig OL-søknad

– Det er bare tre år siden idretten selv mente at man ikke hadde muskler til å ta et slikt arrangement, så jeg er litt overrasket over at forslaget kommer nå, sier Arbeiderpartiets nestleder, Helga Pedersen.

Pedersen sier at de må vente på konklusjonene idrettstinget måtte komme med før regjeringa tar stilling til saken.

Les også : Overrasket over tidlig OL-søknad

Reaksjoner i nord på OL-søknad

Sterke reaksjoner blant mange i Tromsø.

Foto: NRK

Sterke reaksjoner i nord

Øyvind Korsberg, Troms sin representant fra Fremskrittspartiet , er med i stortingets familie– og kulturkommite. Han føler seg sikker på at hans parti kommer til å gå i mot en OL–søknad fra Oslo.

Jeg tror det viktigste man kan gjøre når det gjelder investeringer i idretten er å investere over hele landet. Idrettsutøverne bor over hele landet, sier Øyvind Korsberg.

Makten i Norges idrettsforbund hadde mange argumenter mot at et OL i 2018 skulle legges til Tromsø. Det handlet om infrastruktur, det handlet om penger, og det handlet om at konseptet Tromsø kom opp med ikke var bra nok.

Arbeiderpartiets Anne Marit Bjørnflaten , også fra Troms, mener at OL– diskusjonen sist handlet om andre ting enn tidspunkt og penger.

Det handlet om geografi. Mange av dem som sitter med makten i vinteridrettskretsene bor på det sentrale Østlandet, og mange har ment at det var viktig å få lagt store idrettsarrangement til Østlandet, sier Anne Marit Bjørnflaten.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark