Sjakk–OL i Tromsø får trolig 12 millioner

– Da blir det arrangement, sier styreleder i sjakk–OL.

Carlsen

Sjakk-OL går av stabelen i tidsrommet 1. til 15. august. Omtrent hele verdenseliten kommer til Tromsø for å delta.

Foto: Steffen Schmidt / Ap

– Sjakk-OL er mye større enn Tromsø og vil få betydning for hele landsdelen og for Norge, sier tromsøværing og stortingsrepresentant Øyvind Korsberg.

Det var Nordlys som først fikk bekreftet at sjakk-OL i Tromsø trolig vil få 12 millioner kroner bevilget gjennom revidert statsbudsjett.

 Øyvind Korsberg

– Folk i tromsø har god grunn til å glede seg over mange ting, men får vi et sjakk-OL med et godt økonomisk fundament er det også svært bra for folk i Tromsø, sier Tromsøværing og stortingsrepresentant Øyvind Korsberg.

Foto: Knudsen, Knut Erik / VG

Det er et samarbeid mellom partiene Høyre, Frp, Venstre og KrF som trolig vil sikre flertall for bevilgningen.

– Nå er jo ikke revidert ferdig, men jeg er optimist, sier Korsberg.

– Et godt økonomisk fundament

Sjakk-OL ba om 15 millioner, men med 12 millioner fra staten kan likevel et OL i byen være sikret.

– Folk i Tromsø har god grunn til å glede seg over mange ting, men får vi et sjakk-OL med et godt økonomisk fundament er det også svært bra for folk i Tromsø og en ekstra grunn til å glede seg, sier Korsberg til NRK.

– Vi har ikke fått noe penger ennå, men i den grad det er vilje på Stortinget til å gi oss 12 millioner er vi selvsagt veldig glade for det, sier styreleder i sjakk-OL Hans Olav Karde.

– Venter med å kjøpe kake

Børge Robertsen

– Det er veldig gode nyheter og vi velger å tolke det i en positiv retning, sier administrerende direktør for sjakk-OL Børge Robertsen.

Foto: Torill Ustad Stav / NRK

Med 12 millioner kroner til arrangementet, som etter planen skal gå av stabelen mellom 1. og 15. august, kan folk være trygge på at det blir OL i Tromsø.

– Da blir det arrangement. Vi må ennå jakte sposnsorer til 3 millioner til, men da har vi så mye medvind at vi vil få det på plass sier Karde, som får støtte av administrerende direktør.

– Det er veldig gode nyheter og vi velger å tolke det i en positiv retning, men vi venter med å kjøpe kake, sier administrerende direktør for sjakk-OL Børge Robertsen.

Her skal sjakk-ol arrangeres

Børge Robertsen viser lokalene for sjakk-OL.