NRK Meny
Normal

Økt interesse for Nord-Norge fører til turistsamarbeid

Troms og Nordland vil samarbeide om guider for å møte turiststrømmen i Nord-Norge.

Nordlysturister

Nordlyset er noe av det som trekker flere og flere turister til Nord-Norge.

Foto: Elisabeth Brun

For å møte den store interessen for Nord-Norge har Destinasjon Harstad og Visit Narvik inngått en samarbeidsavtale om guiding.

Daglig leder Jan Erik Kristoffersen i Destinasjon Harstad mener de er avhengig av dette.

– Vi har merket en betydelig økt interesse for regionen og en økt booking på alle markedssegmenter. Både cruise, gruppereiser og charter, sier Kristoffersen til NRK.

– Et akutt behov for guider

Året som har gått har vist at interessen for Nord-Norge stadig er økende. Og interessen foran neste års sesong er ikke mindre, bekrefter markedssjef i Visit Narvik, Lise Hansen.

– Vi har fordoblet antall passasjerer fra i fjor. I 2015 har vi 14 cruiseskip som har meldt seg inn, og vi ser at passasjerantallet på skipene er oppe i 1860 på maks, sier Hansen.

Det betyr at behovet for guider også øker. Derfor går de to turistkontorene, Destinasjon Harstad og Visit Narvik sammen om en felles tjeneste.

– Sånn som vi ser det nå har vi både et akutt behov og et langsiktig behov for å øke guidestaben vår, sier Hansen.

Tyskere på besøk

Forrige uke var 576 tyske reiselivsaktører på besøk i Nord-Norge. De var imponert over det de så.

Foto: Petter Strøm / NRK

Skal ha opplæring om hele regionen

– Det at vi jobber i hele regionen vil gjøre at vi kan både få større fleksibilitet, flere oppdrag og mer interessant jobb. Rett og slett at vi lærer oss mer. Det bør være interessant på alle måter for fremtidige guider, sier Kristoffersen.

I januar 2015 starter opplæringen av guider.

– Da er det kurs om både Narvik og Harstad. Vi skal gjennom seks moduler til sammen, forteller daglig leder Jan Erik Kristoffersen i Destinasjon Harstad.