NRK Meny
Normal

Oh! føder i disse dager

Tromsø-bandet Oh! slipper sitt første plate på fredag. – Det har vært et langt musikalsk svangerskap. Det skal bli godt å få den ut, sier bassist Morten Steene.

Oh!

Oh! spilte live i NRKs studio i Tromsø onsdag morgen. Fredag slipper Arnljot Nordvik (nærmest kamera), Frode Larsen, Morten Steene og Eirik Fjelde bandets første album.

Foto: Petter Strøm / NRK

I 2011 ble vokalist Frode Larsen spurt om han kunne tromle sammen et band til et cruise. Studenten ved musikkonservatoriet i Tromsø fikk med seg tre andre medstudenter, Eirik Fjelde, Morten Steene og Arnljot Nordvik.

– Vi kjente hverandre fra før, og var alle enige om at vi ville lage soul, men den konkrete retningen ble til mens vi spilte, sier Larsen.

Resultatet ble EP-en «Lesson one». Tre år etter kommer debutalbumet «Stereosoul».

– Vi måtte finne ut hvilket band vi er. Vi lager ikke neo-soul eller soul. Vi har laget egne rammer for musikken. Du kan vel kanskje si at det er moderne afroamerikansk popmusikk, som r n' b og hip hop, med innslag av soul fra tidligere generasjoner, sier Larsen.

– Hvorfor tok det så lang tid før plata kom?

– Vi har finansiert og produsert alt selv. I tillegg har vi turnert mens vi har laget sangene.

– Det har vært et langt musikalsk svangerskap. Det skal bli godt å få den ut, sier bassist Morten Steene.

Bandet Oh! spilte tre låter i NRKs studio i Tromsø onsdag morgen. Her får du "Let you lift me", "Headline" og "Good to you".

Bandet Oh! spilte tre låter i NRKs studio i Tromsø onsdag morgen. Her får du "Let you lift me", "Headline" og "Good to you".

Heftige diskusjoner

Fredag settes fødselen i gang. Oh! blant annet fått hjelp i prosessen fra hip hop-produsent Lars «Poppa Lars» Sandnes.

– Det har vært en evig diskusjon med Lars. Han hører mye på tung hip hop med mye vrengt lyd, mens vi som har studert jazz ønsker en rundere, mer friksjonsfri lyd. Lars mente rett og slett at vi ofte var for puslete, forteller Larsen.

Drømmene oppfylt

Men til tross for mange diskusjoner er bandet godt fornøyd med resultatet.

– Mange av våre drømmer har blitt virkelighet på plata. Vi har blant annet fått de blåserne og de instrumentene vi har drømt om, sier vokalisten.

Og når albumet er ute, starter Oh! på en omfattende turné.

4. april har de releasekonsert i Tromsø, før turen går til Andenes, Spania og en utvidet Norges-turné.

Frode Larsen

Frode Larsen (til høyre) og Oh! hadde med seg perkusjonist Jonas Karlsen da de spilte i «Morra i P1»

Foto: Petter Strøm / NRK