Obsvarsel om vanskelige kjøreforhold

Sludd og snø gjør at de med sommerdekk nordpå må kjøre forsiktig 1. mai.

Værkart fra Meteorologene

Slik blir været natt til 1. mai ifølge Meteorologisk institutt.

Foto: Meteorologene

Det er Meteorologene ved Meteorologisk institutt som har gått ut med obsvarsel om vanskelige kjøreforhold mandag.

Laster Twitter-innhold

Ifølge yr.no ventes det natt til mandag lokalt vanskelige kjøreforhold med snø og temperaturer rundt null grader i Troms, Vesterålen, Lofoten og kyst- og fjordstrøkene i Finnmark. Der snøen legger seg vil det bli glatte veier.

Skredfaren øker

For Nord-Norge øker skredfaren med bygeaktivitet. Skredfaren vil øke utover dagen, og være betydelig i de områdene det blir nedbør, ifølge snøskredvarslingen varsom.no.

Det er fare for snøskred på Nordenskiöld Land på Svalbard. Området har fortsatt faregrad 3 – betydelig – for snøskred. Fra mandag endres varselet fra faregrad 2-moderat til 3-betydelig i store deler av Troms, med fare for snøskred. Faregraden øker også i deler av Nordland og Finnmark de neste dagene.

I Nord-Norge holder vinteren fortsatt taket flere steder, og det ventes snøbyger til fjells mandag. Ifølge skredvarslingstjenesten vil nysnøen enkelte steder legge seg over rim eller kantkorn, og vil da utgjøre et skredproblem.

Vær særlig forsiktig i de områdene som har hatt kaldt og klart vær den siste tiden, er oppfordringen fra varsom.no som drives av Norges vassdrags – og energidirektorat (NVE).

Vei åpnet på Svalbard

Vei 300 mellom Museumsveien og Huset ble åpnet igjen søndag klokka 14 etter å ha vært stengt på grunn av snøskredfare siden lørdag.

Sysselmannsførstebetjent Irene Welle sier til svalbardposten.no at det har gått mange småskred inn mot byen. Det gikk også et mindre skred oppe ved Longyearbreen lørdag.

– Vi ber folk være ekstra oppmerksomme og ta sine forholdsregler når de beveger seg ut i terrenget, sier Welle til avisa.