NRK Meny
Normal

Krever flere millioner fra advokat

Entreprenør Stig Henriksen, er involvert i et nytt søksmål. Han krever nå fire millioner fra motpartens advokat etter forlik i en nylig byggetvist.

Stig Henriksen

Stig Henriksen krever betaling fra advokaten som representerte Målselv Fjellandsby AS.

Foto: NRK

Byggefirmaet Effektivt Prosjektutvikling AS og daglig leder Stig Henriksen, gikk tidligere i år til søksmål mot Målselv Fjellandsby AS.

De to firmaene hadde egentlig inngått to kontrakter om bygging av hytter og et velkomstsenter ved Myrefjell alpinanlegg, men Målselv Fjellandsby hevet kontrakten.

De mente Effektiv Prosjektutvikling ikke hadde en sikker nok økonomisk situasjon til å gjennomføre det planlagte prosjektet.

Effektiv Prosjektutvikling krevde så nesten fire millioner kroner for inntektstapet de mente de ble påført.

Først forlik

I forrige uke, ble de to firmaene enige om et forlik i Senja tingrett.

Men nå har Effektiv Prosjektutvikling gått til sak mot advokat Jan Ivar Brataas, som representerte Målselv Fjellandsby AS i byggetvisten.

– Det er for måten han har opptrådt på. Han har signert og laget forslag til kontrakt, for så å erklære heving. Deretter råder han klienten til å gå videre og si at de har en god sak, sier Stig Henriksen til iTromsø.

– Dette har ført til ekstra omkostninger for både oss og Målselv Fjellandsby. Jeg er håndverker og vet at dårlig håndverk ikke lønner seg, legger han til.

Igjen skal kravet fra Henriksen på rundt fire millioner.

Overfor iTromsø beskriver advokat Jan Ivar Brataas søksmålet mot seg som "merkelig og grunnløst".

Flere søksmål

Den profilerte entreprenøren har også stevnet Handelsbanken for 20 millioner kroner fordi han mener banken ikke overholdt frarådingsplikten ovenfor han.

Privat fikk han ta opp to lån på totalt 32,5 millioner kroner, skriver Nordlys.