Nytt nettsted om nordområdene

For første gang går allmenkringkastere i Barentsregionen sammen om en nyhetstjeneste på internett.

Euroarctic.com
Foto: ingen

 

 

euroarctic.com
Foto: NRK

 Ta en titt på  www.euroarctic.com

NRK Troms og Finnmark, Sveriges Radio Norrbotten og TV Murman har planlagt det nye nettstedet i ett år. Onsdag 1. mars er det offisiell åpning av den nye internettsiden.

 - Den nye nettjenesten skal være ledende på nyheter i nordområdene, sier distriksredaktør for NRK Troms og Finnmark, Hans-Tore Bjerkaas.

 

Nytt fra nord

Den nye nettsiden har fått navnet euroarctic.com. Nettstedet vil dekke et bredt samfunnsspekter, fra næringsliv og politikk til sport og kulturliv. Det er forventet at mange vil bruke siden til å finne informasjon om olje og fisk i nordområdene.

Det vil også bli lagt vekt på å produsere artikler om hverdagsliv og bakgrunn for aktuelle saker. Det nye nettsiden skal først og fremst være et tilbud for folk i nordområdene.

De tre kringkastingsselskapene har i årrekke samarbeidet om å produsere radio og TV.

- Vi får nå for første gang en daglig utveksling av nyheter mellom de tre selskapene. Jeg har håp om at dette også vil føre til en ytterligere styrking av samarbeidet om radio og TV, sier Hans-Tore Bjerkaas.

 

Flerspråklig tilbud

Artiklene vil bli publisert på engelsk, med oversettelser til russisk, svensk og norsk. Den finske statlige allmenkringkasteren, YLE, er orintert om arbeidet og er også interessert i å være med på samarbeidet. Foreløpig er ikke YLE med i samarbeidet av økonomiske årsaker.

Det nye nettstedet av finansiert av kringskastingsselskapene, EU og Barentssekretariatet.

Norsk prosjektleder er Bård Wormdal ved NRKs kontor i Vadsø.