NRK Meny
Normal

Ny vei skal sørge for færre vogntog på tverra

Nå er det snart slutt på problemene i Langbakken på Skjervøy. Bygging av ny vei starter neste år.

Laster kart, vennligst vent...

Valglogo

Neste år starter Statens vegvesen å bygge ny vei forbi Langbakken i Skjervøy. Veien fra brufoten på selve Skjervøya er så bratt at mange vogntog verken kommer seg opp eller ned på glatt føre vinterstid.

– Vi har gitt Statens vegvesen beskjed om å starte planleggingen av veien. Det vil si at i 2016 blir det oppstart av nye Langbakken, sier fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo til NRK.

Veiutbyggingen har en kostnadsramme på 100 millioner kroner, finansiert av Troms fylkeskommune. Det skal komme en helt ny trasé som er slakkere og lettere framkommelighet på.

Torgeir Johnsen og Ivar B. Prestbakmo

Ordfører på Skjervøy, Torgeir Johnsen og fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo gleder seg over nyheten om ny vei på Skjervøya.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Forskuttert av laksebedrift

Ordfører i Skjervøy, Torgeir Johnsen, er glad for nyheten fra fylkesråden.

– Dette er som musikk i mine ører. Det er noe vi har jobbet med hele perioden og det har vært en viktig kjernesak, sier Johnsen.

– Det er en veg med stor stigning, og trailere fra Øst-Europa sliter både med å komme seg opp med tom vogn og ned med full vogn. De har lett for å skli ut, sier ordføreren.

De fleste trailere opp Langbakken skal til laksebedriften Lerøy Aurora. De har forskuttert reguleringsplanen med to millioner kroner, i påvente av ny vei.

– De pengene vil de få tilbake, slik avtalen var. Det er fylkeskommunen som skal fullfinansiere hele prosjektet, og da skal de selvfølgelig betale tilbake det som er forskuttert av Lerøy, sier Johnsen.