NRK Meny
Normal

Ny TV-serie for barn: – Vi skal vise barn at deres innsats nytter

Komiker Finn Arve Sørbøe er i spissen for et helt nytt TV-program NRK Troms er i gang med å produsere for barn: «Planetpatruljen»!

Finn Arve Sørbøe

Finn Arve Sørbøe var programleder for «Ugler i mosen» i fire år.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

– Jeg gleder meg veldig. Det er en artig målgruppe å presentere ting for; de er nysgjerrig, vitebegjærlig, finter deg ofte ut og kommer med spørsmål du ikke forventer, sier skuespiller og komiker Finn Arve Sørbøe.

Han tar et lengdehopp fra Hålogaland Teater, og er aktuell i en helt ny barne-tv-serie fra NRK Troms.

6,5 år etter at han lot mosen gro på den populære serien «Ugler i mosen» er han altså tilbake i barnas tv-tid.

Denne gangen har NRK grepet fatt i en tematikk som er ganske utfordrende, og som beskrives som bærekraftig utvikling.

Sørbøe omtaler det som «Blekkulf» for viderekomne, om hva som er lurt å tenke på når det kommer til resirkulering, hva det vil si at ting bruker lang tid på å nedbrytes, hva kan hver enkelt av oss gjøre.

– Jeg skal være den som barneprogramlederne skal få bryne seg på, voksenpersonen de skal ta litt tak i. For min rollefigur i denne saken gjør ofte veldig feil. Det ser ungene, og det må de gjøre noe med. Jeg blir rett og slett tatt litt i ørene, sier Sørbøe.

Finn Arve Sørbøe og Håvard Gulldahl

Finn Arve Sørbøe, prosjektleder for «Planetpatruljen», Håvard Gulldahl og resten av redaksjonen ser fram til å ta fatt på innspillingene. – Hele redaksjonen er væpnet til tenner med kunnskap og erfaring, sier Gulldahl.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

Engasjerer seg

NRK Troms har hatt en rekke barne-TV-program med fokus på miljø og dyr. De siste årene har Oppdrag Nansen, Kråkeklubben, Dyrevenn og Ugler i mosen gått sin seiersgang på NRK Super.

Det ser prosjektleder Håvard Gulldahl at engasjerer.

– Det handler for vår del om at vi skal være med og forme de som skal ta over kloden. Unger bryr seg om det de har rundt seg. Dyr, natur, mange ting, og det vi tar tak i nå er hva slags rolle barn kan ha i å ta vare på det vi har rundt oss, sier Gulldahl.

Programmet skal sendes på NRK Super, som har en visjon om å skape en verden der barn vokser og er viktig.

Etterlyser barn

Ungene er hovedpersonene. Gjennom de skal programmet vise barn at deres innsats nytter, og at de har en rolle de kan spille i vårt samfunn.

Derfor søker NRK barn i Tromsø som skal starte i 2., 3. eller 4. klasse til høsten.

– Alle barn som har lyst til å spille og være på tv sammen med Finn Arve ønsker vi at sender en søknad. De trenger ingen tidligere erfaring, bare ha lyst til å være med og vise seg fram, sier Gulldahl.