Jarle som ny skøytetrener

Jarle Pedersen overtar trolig som trener for skøytelandslaget.

Jarle Pedersen

Jarle Pedersen (55) er opprinnelig fra Kåfjord i Alta, men bor i Bergen og trener skøyteløperne i Fana Idrettslag.

Jarle Pedersen vil etter det NRK kjenner til bli presentert som ny landslagstrener for skøyter etter at Peter Mueller ble sparket.

– Jarle Pedersen er den heteste kandidaten. Det er stor sannsynlighet for at det er Jarle Pedersen fra Fana IL som kommer til å ta over som hovedansvarlig for skøytelandslaget, sier NRKs skøytekommentator Ove Eriksen.

Målbevisst

Pedersen har vært landslagsutøver selv og har deltatt i OL.

– Han har en beundringsverdig ro, og han er veldig målbevisst. Og han har skapt et utrolig godt miljø rundt de unge løperne i Bergen. Han har klart å få frem de andre løperne også, ikke bare sin egen sønn, forteller Ove Eriksen.

Største skøytetalent

Sønnen Sverre Lunde Pedersen (17) har en stor skøytekarriere foran seg. Han debuterte i verdenscupen i Heerenveen for halvannen uke siden. Der satte han ny banerekord på 5000 meter.

– Sverre Lunde Pedersen er det største skøytetalentet Norge noen gang har hatt! hevder Ove Eriksen.

Også Jarle Pedersens eldste sønn, Eirik Lunde Pedersen, har vært skøyteløper og har blant annet deltatt i Verdenscupen flere ganger.

Starta på floisen

Jarle Pedersen starta sin skøytekarriere som 7-8-åring hjemme i Kåfjord. På sjøisen på Lindebergdammen tok han sine første skøyteskjær.

Jarle Pedersen

Som guttunge på sjøisen i Kåfjord

Foto: privat

– Når flovannet trakk seg tilbake, kunne de gå på skøyter på sjøisen. Det var der Jarle begynte å trene, forteller mor Ranveig Pedersen.

Da BUL-banen i Alta åpnet, to mil unna, kjørte de Jarle dit så han kunne trene.

Men det var som 12-åring han først ble "oppdaget":

– Da fikk han gå som pausepar i Bossekop på et internasjonalt stevne. Og satte uoffisiell verdensrekord på 500 meter! forteller Ranveig.

Pedersen gikk på skøyter for Bossekop Ungdomslag (BUL) i Alta på 70- og 80-tallet. Han deltok også i OL i Lake Placid i 1980, hvor han ble nummer seks på 500-meteren.

Jarle Pedersen

Fra tida på landslaget. Nå blir han trolig landslagstrener sjøl.

Foto: privat

Brått på

Jarle Pedersen jobber i full stilling som fysioterapeut på en klinikk hjemme på Os. En jobb han må ta permisjon fra om han trer inn som landslagstrener.

Jarle Pedersen bekrefter han at han har vært oppringt av ledelsen i forbundet med spørsmål om å overta etter Mueller. Han sier også at det kom veldig brått på.

– Det avhenger av en del ting som må på plass. Og så vidt jeg vet så har de vært i kontakt med flere, sa Jarle Pedersen til Kveldsnytt mandag.

De nye trenerne for skøyelandslaget vil bli presentert på en pressekonferanse i Oslo onsdag. Torsdag reiser laget til verdenscupen i Calgary.

Mer om saken her:

Jarle Pedersen som skøytetrener

Ny trener

Overtar skøytelandslaget

Anklages for trakassering

Kom med bemerkninger

Imponerer

Skjelte ut NM-vinner

Avviser oralsex-påstander

Lettere etter Mueller-saken

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.