Ny TIL-spiller er klar

Tromsø idrettslag har skrevet avtale med Viking-spilleren Christian Landu Landu.

Christian Landu Landu

– Allsidigheten gjør ham spennende, sier trener Steinar Nilsen om TIL's nye spiller Christian Landu Landu.

Foto: Eirin Larsen/NRK

Landu har spilt for Viking i Tippeligaen og kommer til Tromsø som "bosmann-spiller", det vil si at han er gratis for TIL. Kontrakten strekker seg over tre år.

– Passer godt til vår profil

Landu Landu (22) har frem til nå spilt for Viking i Tippeligaen.
– Vi er veldig glade for at vi så pass tidlig i desember kan bekrefte at vi har sikret oss Christian som TIL-spiller. Dette er en spiller vi kjenner godt etter å ha fulgt ham over lang tid, og han er en spiller som passer svært godt inn i den profilen vi ønsker i klubben vår, sier hovedtrener Steinar Nilsen.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen mener Landu Landu passer godt inn i profilen til TIL.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Hans alder passer godt, mener Nilsen.

– Han er «1992-modell», noe som gjør at vi har all mulig grunn til å håpe og tro at han kan utvikle seg videre i tiden som kommer. I TIL er vi ubeskjeden nok til å mene at vi kan bidra til at han får utvikle seg ytterligere som fotballspiller og toppidrettsutøver.

En allsidig spiller

Nilsen mener også at han til tross for sin lave alder har masse erfaring. Han debuterte i Tippeligaen så tidlig som i 2006, som 16-åring og har siden da spilt 88 kamper i Tippeligaen.

– Han har en lang rekke kamper bak seg for Norge på aldersbestemte landslag, noe som også har gitt ham internasjonal erfaring, mener Steinar Nilsen.

I tillegg er han allsidig og har demonstrert evne til å bekle flere roller i laget, både i forsvar og på midtbane – sentralt og på kant.

– Allsidigheten gjør ham enda mer spennende, og utviklingsmulighetene hans enda mer åpenbare, sier Nilsen.

Christian Landu Landu er født i Stavanger, og tok overgang fra Tasta til Viking i 2005.