NRK Meny
Normal

Håper BlackSheeps-striden er ferdig før sommerferien

The BlackSheeps-striden ruller og går mellom medlemmenes advokater. Nå har eks-medlemmene saksøkt de gjenværende medlemmene, og BlackSheeps kan bli nødt til å gå flere runder i retten.

Video The BlackSheeps i Skien

De nåværende medlemmene av The BlackSheeps saksøkes av eksmedlemmene.

Foto: Nyhetsspiller

To år etter at The BlackSheeps fra Finnmark gikk til topps i MGP junior, med «Oro jaska beana», har bandmedlemmenes krangel om rettigheter blitt advokatmat.

To eks-medlemmer hevder de i fjor vår ble sparket ut og erstattet av to nye bandmedlemmer. De krever nå erstatning og har gått til søksmål,

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Leverte søksmål

I tillegg til rettigheter til bandnavnet og royalties, ønsker de erstatning for tapte inntekter.

– Det ene er jo krav om erstatning ut fra påstått økonomisk tap, sier advokaten til de nåværende medlemmene av The Blacksheeps, Kjell Oddvar Heggvoll.

Ovenfor Aftenposten begrunnet eksmedlemmenes advokat, Arnor Ilstad, søksmålet slik:

– Det er mange sider av denne saken, hvorav navnebruken er en del av dette. Her handler det også om tap av inntekter fra en konsertturné i fjor, foruten rettighetsspørsmål, som retten må ta stilling til. Vi sender stevningen i løpet av denne uken, sa Ilstad.

Partene møttes i fjor høst til megling, uten hell.

Samler inn fakta

I dag skulle retten tatt stilling til om BlackSheeps måtte unnlate å bruke navn og gamle sanger, før en eventuell rettsak kom opp.

Det møtet ble avlyst etter at eks-medlemmenes advokat leverte et ordinært søksmål – med en ny begjæring om å stoppe bruken av navnet.

– Jeg har frist til fredag med å svare på stevningen. Da skal vi dokumentere vår side av saken, forteller Heggvoll.

I den forbindelse forbereder de gjenværende medlemmene sin versjon av saken.

– De holder på å jobbe med fakta i saken. Dette på blant annet hvordan de ulike låtene har blitt til, og hvem som har stått bak skaperprosessen, for det er jo dette som er tema, sier advokaten.

Håper på kort saksbehandlingstid

Video MGP 2011 BlackSheeps

BlackSheeps i MPG delfinale.

Etter at tilsvaret er inngitt så vil det bli avholdt et såkalt planmøte på telefon mellom dommer og prosessfullmektige, for å prøve å bli enige om fremdriftsplan og kanskje få fastsatt tidspunkt for hovedforhandling i saken.

Det kan skje relativt fort. Kanskje før mars.

– Kan saken trekk ut?

– Nei, hvis Indre Finnmark tingrett ikke har for lang saksbehandling, så kan vi bli ferdige allerede før sommerferien, forteller Heggvoll.