NRK Meny
Normal

Ny rekord: – Helt på grensen av hva vi klarer

Nyttårsturneringa kastes i gang i dag. Tromsø Håndballklubb og turneringsleder Yngve Birkelund gleder seg til å ta imot de rekord-mange påmeldte.

Yngve Birkelund

Turneringsleder for Nyttårsturneringa, Yngve Birkelund.

Foto: Mathias Grindstein / NRK

Turneringen har blitt arrangert årlig i over 30 år.

Hvert år kommer det lag fra hele Nord-Norge til Tromsø for å spille håndball på nyåret.

I årets utgave skal 162 lag, med 1500 spillere i alderen mellom seks og 16 år, spille 414 kamper, spredt utover fem forskjellige haller. (Tromsøhallen, Tromsdalshallen, Tromstun, og Stakkevollanhallen)

De tallene for deltagelse setter ny rekord, og er en solid økning fra fjorårets turnering.

Turneringsleder Yngve Birkelund tror nå at strikken er tøyd så langt som mulig. I hvertfall med dagens hall-situasjon i Tromsø.

Vi er helt på grensen av hva vi kan klare å få til. Vi har lyst å ha et større arrangement, men vi har hverken plass eller tid. I år måtte vi faktisk ta det grepet med å endre på kampoppsettet. I finalene skulle det egentlig spilles to omganger. Det blir det ikke tid til. Det viser at vi har et behov for flere haller i Tromsø, hvis vi skal ta på oss større idrettsarrangement, sier Birkelund til NRK.

Nyttårsturneringen

Det var stor aktivitet i inngangspartiet i Tromsøhallen, timer før starten på årets turnering.

Foto: Mathias Grindstein / NRK

– Artig og spennende å ta imot så mange

Drøye to timer før det hele starter var det en spent turneringsleder, som snakket med NRK i Tromsøhallen.

Det er veldig mye å gjøre nå rett før det skal i gang. Det er spennende nå et par timer før det starter å se om vi får alt til å klaffe, og om vi er klar.. Det er både artig og utfordrene å ta imot 1500 håndballspillere sier Birkelund til NRK.

– Er det noen spesielle utfordringer når så mange deltar?

Å huse så mange tilreiste er en utfordring. I år har måtte skaffe overnatting til nesten 1100 personer. Vi har fått 16 forskjellige overnattingsplasser, og har klart å få alle en plass å sove. Det har vært mye arbeid, sier Birkelund til NRK.