Ny nordlysfilm skal ta pusten din

Verdenspremiere på nordlysfilm på Nordnorsk vitensenter i Tromsø.

Video Ny nordlysfilm skal ta pusten fra turistene

VIDEO: Nordlysfilmen innehar 40.000 bilder.

Nordnorsk vitensenter hadde tirsdag premiere på filmen «Experience the Aurora» – en 360º-planetariumsfilm fra computergrafikk-firmaet Evans & Sutherland.

– Denne filmen er spilt inn i Tromsø-området og er primært ment for turister, sier direktør Tove Marienborg ved Nordnorsk vitensenter til NRK.

Filmen er produsert i full digital planetariumsoppløsning, med detaljer som langt overstiger full HD og IMAX. For å oppnå full effekt vises filmen i taket(!).

Timelapse-foto og ny teknologi, kombinert med økende solaktvitet gir unike bilder, ifølge en pressemelding fra senteret.

Surfer på nordlysbølge

Verdens største utgiver av engelskspråklig reisestoff, Fodor’s, kåret i vinter Tromsø som verdens beste sted å se nordlys. Det arktiske fenomenet er også øverst på britenes «må se»-liste .

Nordlyset omtales stadig i internasjonal presse, sist mandag i Daily Mail . Også kjendiser som Brian May og TV-personligheten Joanna Lumley har lagt sin elsk på nordlyset i nord.

Tromsø hadde i fjor 500.000 overnattinger, og 200.000 av dem er feriegjester, ifølge Visit Tromsø. En turistundersøkelse viser at ikke en ubetydelig del kommer for å se nordlyset.

– Turistene blir gjerne over flere dager, og har et enormt kunnskapsbehov på nordlyset. Derfor er det positivt at de får flere alternativer som denne filmen, sier reiselivssjef Anne Berit Figenschau i Tromsø.

Klar for visning

Filmen på Nordnorsk vitensenter vil være klar for visning fra onsdag.

Nordnorsk vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelsessenter med interaktive utstillinger innenfor temaer som klima og vær, energi og miljø i nord, kropp og hjerne - samt himmelenfenomener og solsystemet.

Senteret åpnet i april.