Ny livsviktig TIL-seier: Sjekk forvandlingen under Valakari

To mål fra Thomas Lehne Olsen og ett fra Simen Wangberg sikret «Gutan» 3-0 seier mot Viking, og tre meget viktige poeng i bunnstriden.

Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Viking 3-0.

Tromsøjubel for tre poeng mot Viking.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det føles fantastisk, selvfølgelig. Ingen baklengsmål er veldig bra, i tillegg scorer vi tre mål. Det var en presset situasjon hvor alle forventer at vi skulle ta tre poeng. Så at guttene klarte akkurat det gjør meg veldig glad, sier TIL-trener Simo Valakari til NRK.

Seieren sendte «Gutan» opp på en 13. plass på tabellen, med tre poeng ned til Sogndal på kvalikplass, og fem poeng ned til Aalesund på direkte nedrykk (AaFK har en kamp mindre spilt).

Det gjør at klubben, for første gang siden 3. juni, ikke ligger på playoff- eller direkte nedrykksplass.

Mye av årsaken til det er Valakaris inntreden i klubben.

For etter finnen tok over styringen på Alfheim, har «Gutan» tatt fjerde flest poeng i Eliteserien (17), kun bak Strømsgodset (25), Rosenborg (23, og Molde (20).

17 poeng på 11 kamper gir et poengsnitt på råsterke 1,5 per kamp.

Til sammenligning hadde TIL et poengsnitt på 0,875 før Valakari tok over.

Men treneren har på ingen måte «tatt av» av den grunn.

Ingenting har forandret seg. Vi er ikke trygge enda, vi har tre kamper igjen å spille som vi må ta poeng i. Når vi startet denne prosessen hadde vi en plan, og den har vi holdt oss til. Det handler mye om hvordan man gjør det i treningshverdagen. Gjør vi det bra nok der, får vi som vi fortjener, sier Valakari.

Se reaksjonene i «Etter Kamp» i reprise her:

Til vant 3-0 mot Viking på Alfheim

Foto: Sondre Holen

Tomålsscorer Lehne Olsen: – Tørr å by på oss selv

Med to scoringer, en på nært hold etter glimrende forarbeid av Gjermund Åsen, og en frisparkperle, var Thomas Lehne Olsen svært sentral i dagens seier.

Og der hvor Valakari ikke ville snakke for mye om sin egen påvirkning i klubben, var tomålsscoreren full av lovord om sin hovedtrener etter kampslutt.

Han har kommet inn med en spillestil, og en trygghet som gjør at vi tørr å by på oss selv, at vi tørr å underholde og at vi er mer spillende. Når du ser den fotballen lykkes, er det så morsomt å være utpå her å spille. Klarer vi på å holde oss, tror jeg det kan bli veldig morsomt til neste år, sier Lehne Olsen

Nå har dere nedrykksrival Sogndal i neste kamp, hvordan ser du på det oppgjøret?

Ja, det blir en veldig viktig kamp. Det blir veldig tøft, men klarer vi å gjenskape mye av det vi gjør i dag, så har vi veldig gode sjanser til å ta tre nye poeng. Da ser det veldig lyst ut, sier TILs toppscorer.

Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Viking 3-0.

Tomålsscorer Thomas Lehne Olsen takker supporterne etter kampslutt.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..