Ny episode om FlyViking og Ola Giæver: – Man glemmer ikke gamle kunster

I denne episoden av dokumentarserien er vi med på flyselskapets aller første rutetur med flyselskap-gründeren selv bak spakene.

-

FlyVikings jomfrutur gikk fra Tromsø til Hammerfest, og Ola Giæver var kaptein.

Det siste året har NRK fulgt Ola Giæver og hans nyoppstartede flyselskap FlyViking tett og laget en dokumentarserie på nett.

Giæver jobbet som pilot i Widerøe i 33 år før han ble oppsagt. Han er en av Nord-Norges rikeste menn, og eier blant annet store deler av hjembygda Lyngseidet i Troms.

Og her er de forrige episodene av «Giæver på egne vinger»:

Nettserie om flyselskap-gründeren Ola Giæver fra Lyngen i Troms.
Nettserie om flyselskap-gründeren Ola Giæver fra Lyngen i Troms.
Det er i motbakke det går oppover sies det. Og for Ola Giæver ble ny bil en opptur etter konkurransetilsynets razzia mot Fly Vikings lokaler.
Dokumentarserie om Ola Giævers kamp om å komme på vingene.
Her er femte episode av NRKs serie «Giæver på egne vinger» om Ola Giæver fra Lyngen og hans drøm om å starte et flyselskap.
For første gang skal Ola Giæver fly sitt eget fly over et kontinent og hjem til Tromsø. Det blir en reise over storhav og isøder, ville fjell og naken jord. Når han lander i Tromsø blir han tatt imot som en helt.

Serien er også redigert om til en TV-dokumentar som ble sendt på NRK1. Her kan du se den:

Ola Giæver er en av Nord-Norges rikeste, og har vært pilot i Widerøe i 33 år. Da han fikk sparken fra selskapet, fant han ut at han ville starte sitt eget flyselskap. Han vil utfordre Widerøes monopol på kortbanenettet. Klarer han det, vil han være den første på 20 år. Ola Giæver satser over 50 millioner kroner fra sin egen lomme. Men kommer han seg i lufta på egne vinger?