NRK Meny
Normal

DIREKTE: Se festspillsending fra Harstad

Vi fortsetter med feiringen av Festspillenes 50-årsjubileum og lager direktesending fra torget i Harstad, det skjer hele denne uka.

harstad

Hamilton de Holanda fra Brasil spiller mandolin far scenen i Harstad

Foto: Rune N Andreassen / NRK

I går hadde NRK gleden av å dele godbiter fra Festspillene til hele landet i form av en times direktesending fra torget i Harstad. Det skal vi også gjøre i dag, og sendingen begynner 14.00.

Vi får besøk av mandolinguruen Hamilton de Holanda fra Brasil samt landsdelsmusikerne Arctimus.

Det blir også livemusikk fra TheBonbons. Teatersjef på HT Nina Wester kommer innom for å snakke om livet som ungkunstner på Festspillene i 2003, og du går møte Mette Jakobsen, som var frivillig på festspillene i 1974!

Se tirsdagens direktesending i opptak:

Sendes på NRK1

– Dette er ikke en klassisk TV-produksjon vi lager, som er planlagt over et halvt år. Det er en nettproduksjon. Men NRK er så fleksible, at da vi sendte fra åpningen på lørdag ble dette sendt på NRK2 og det fungerte, har vi bestemt å sende denne TV-sendingen på NRK1 fra i dag til fredag, sier regionredaktør Pål Hansen.

Vi startet med første sending i går, den kan du se her:

Også lørdag sendte vi direkte-TV fra Festspillene i Nord-Norge. Da var blant annet Dronning Sonja til stede for å åpne de 50. festspillene. hele sendinga er fremdeles mulig å se i NRK sin Nett-TV-spiller.