Normal

Ny borgerlig allianse: – Viktig dag for Tromsø

Høyre, Frp og Venstre går sammen med KrF om en ny samarbeidsavtale for de fire neste årene i Tromsø.

Borgerlig samarbeid i Tromsø

Partiene presenterte samarbeidsavtale på Skansen i Tromsø tirsdag.

Foto: Sveinung Åsali / NRK

– Vi vil være et klart alternativ for velgerne i Tromsø, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen, Høyre.

Dermed slår Høyre, Frp, Venstre og KrF seg sammen foran høstens kommunevalg. KrF har vært et støtteparti til den borgerlige alliansen etter valget i 2011.

– Vi vil med denne avtalen vise vilje for fortsatt samarbeid i Tromsø, og vil samarbeide om gode resultater for kommunen. Partiene står hverandre nær, og vil samarbeide videre for en bedre kommune å bo i, sier Anni Skogman, Frp.

Hun forteller at de går sammen for å gjøre det beste for innbyggerne i Tromsø.

– Vi kjenner hverandre bedre enn vi gjorde i 2011, noe som vil gjøre samarbeidet lettere. Vi er fire forskjellige partier, og det skal vi forsette å være. Men vi er lik hverandre i praktisk politikk, sier Skogman som mener dette er en viktig dag for Tromsø.

– Finne gode løsninger sammen

– Jeg er veldig glad for at vi sitter her i dag. Dersom vi får flertall i kommunestyret, skal vi sammen finne gode løsninger videre. Høyre ønsker å samarbeide med alle som sitter her. Noe av det viktigste for oss er å tilrettelegge for et godt næringsliv i Tromsø, sier Kristian Støback Wilhelmsen, Høyre.

Han nevner også samferdsel, bedre rusomsorg og å hjelpe personer med psykiske problemer som viktige saker.

– Det skjer utrolig mye bra i Tromsø, og det er viktig å fortsette mye av den gode politikken. En god skole med flinke lærere er utrolig viktig. Videreutdanning er derfor en av vår viktigste sak, og det gjennomføres, sier Jonas Stein, Venstre.

Ved et flertall for disse partiene i valget, garanterer partiene et byråd med støtte fra dette flertallet i neste valgperiode.

Borgerlig samarbeid i Tromsø

Samarbeidsavtalen ble signert tirsdag av de fire partiene.

Foto: Sveinung Åsali / NRK

– Vil få gjennomslag for mer av vår politikk

Helga Marie Bjerke fra KrF mener at dagens byråd har ført veldig mye god politikk.

– Men vi vil gjerne ha gjennomslag for mer av vår politikk, og det kan vi få med dette samarbeidet. Vi vil ha et sterkere sosialt fokus. Vi er mer opptatt av innhold i omsorgssektoren enn hvem som leverer tjenestene. Og at god oppvekst i Troms er mer enn skole og barnehage, sier Bjerke.

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen forteller at samarbeidet ikke er et resultat av fallet på meningsmålingene.

– Vi har snakket sammen under hele perioden, og vi vil vise at vi er et alternativ som er enig og som vil gjøre Tromsø bedre.

Hvem som eventuelt skal inn i byrådet vil bli avgjort etter valget og gjennom forhandlinger etterpå.