NRK Meny
Normal

NRKs sommerbåt på plass i Harstad!

Direktesendt TV-program fra festspillbyen i kveld.

Sommerbåten i Harstad

MS Sjøkurs kom til Harstad tidlig lørdag morgen.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

Ved 0615-tiden lørdag morgen la MS Sjøkurs kai i Harstad. Her skal skipet ligge i to og et halvt døgn mens NRK direktesender Reiseradioen i NRK P1 og TV-programmet Sommeråpent på NRK1.

– Turen har vært en fantastisk opplevelse så langt. De sterkeste minnene er folk du møter underveis, deriblant de åtte som stod og ventet på oss da vi la til kai i Harstad i dag tidlig. Folk som rett og slett vil hilse på og fortelle gode historier, forteller prosjektleder for sommerbåten, Thomas Hellum.

Ferden startet i Vadsø den 21. juni. Etter det har sommerbåten besøkt Kjøllefjord, Hasvik, Havnnes og Sommarøy. Etter oppholdet i Harstad settes kursen mot Narvik. Hele 41 havner langs hele norskekysten skal besøkes før turen avsluttes i Oslo 15. august.

Kveldens Sommeråpent på NRK1 starter klokka 2140.

– Silje Nergaard skal spille live. Det blir også besøk av bloggeren Sophie Elise Isachsen. Og siden vi er i Harstad blir det selvsagt også litt fra Festspillene i Nord-Norge, deriblant et russisk mannskor, forteller Hellum.

Programledere for Sommeråpent er Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave, mens Madeleine Cederstrøm og Sarah Natasha Melbye styrer Reiseradioen.

Sommerbåten i Harstad

Folk i kø for omvisning ombord i NRKs sommebåt.

Foto: Rune Nordgård Andreassen