Norske Petter i X-gamesfinalen

Bardudølen Petter Foshaug kan bli historisk denne uka.

Silohopp

Eiki Helgason hopper på siloen hjemme på Island i filmen til han og Petter Foshaug. Nå kan de vinne videokonkurransen Real Snow.

Foto: petterfoshaug.com

I løpet av denne uka skal det avgjøres hvilken av de åtte snowboardfilmene i videokonkurransen Real Snow som vinner.

Konkurransen er en del av freestylekonkurransen X-games.

Som eneste europeiske team i konkurransen har Petter Foshaug fra Bardu og islandske Eiki Helgason tatt seg hele veien til finalen.

Noe av det største

Petter Foshaug

Petter Foshaug fra Bardu i indre Troms har jobbet med film i åtte år.

Foto: Olav Stubberud

– Denne konkurransen er det største innen ekstremsportfilm. Hvert år er det et crew fra Europa som konkurrerer med åtte crew fra USA. Europeerne har aldri vunnet, men en gang må jo bli den første, sa Petter Foshaug til NRK tidligere i år, da han hadde kommet seg til kvartfinalen.

Konkurransen er initiert av TV-kanalen ESPN i forbindelse med X-games. De tar åtte av de beste snowboardfilm-crewene i verden, som skal sette sammen hver sin video på et drøyt minutt.

I konkurransen settes to og to videoer opp mot hverandre. Publikum stemmer på sin favoritt for å avgjøre hvem som går videre til neste runde.

Filmet på Island

Snutten med Eiki Helgason ble filmet i løpet av tre uker hjemme hos Helgason, på Island.

– Tidsfristen var ganske kort. Vi måtte stikke til Island i håp om å finne litt snø. Sistesekvensen på filmen, hvor Eiki hopper på en silo, er faktisk hjemme på gården til familien hans. Vi brukte noen dager på å bygge hoppet med traktor, sier Foshaug.

Finalerunden avsluttes 26. januar.