NRK Meny
Normal

Norsk Helsenett utvider i Tromsø

Norsk Helsenett, som jobber med drift av nasjonale IKT-tjenester for helsesektoren, bygger nå ut sin avdeling i Tromsø. Siri Løvlund fra Nordreisa er ansatt som ny direktør.

Siri Løvlund

Siri Løvlund er ansatt som ny driftsdirektør ved Norsk Helsenetts avdeling i Tromsø. Hun skal lede videre utbygging av avdelingen.

Foto: Norsk Helsenett

Løvlund er utdannet sivilingeniør, og har de siste ti årene jobbet i Telenor.

– Norsk Helsenett skal tilrettelegge for sikker og effektiv elektronisk samhandling i helsesektoren. Det er en viktig og spennende oppgave, som jeg gleder meg til å være med på, sier Løvlund.

Stor avdeling skal bli større

Håkon Grimstad

Administrerende direktør i Norsk Helsenett, Håkon Grimstad, sier det er viktig å videreutvikle selskapets store avdeling i Tromsø.

Foto: Norsk Helsenett

Norsk Helsenett har ansvaret for å drifte den nasjonale infrastrukturen innenfor helsevesenet. Statsforetaket skal sørge for sikker informasjonsutveksling mellom aktørene i helsesektoren. Gjennom helsenettet kan leger og sykehus utveksle pasientopplysninger på en sikker og effektiv måte.

Helsenettet har 170 ansatte, og har hovedkontor i Trondheim. Ved avdelingen i Tromsø er det i dag 40 medarbeidere, og nå skal det bli flere.

– Norsk Helsenett vokser, både i omfang, ansvarsområder og i antall mennesker, sier administrerende direktør, Håkon Grimstad.

– Det er viktig for oss å fortsette oppbyggingen i Tromsø, sier han. Nå har vi fått på plass ny direktør, og vi er i ferd med å rekruttere to nye seksjonsledere. I tillegg skal vi ansette fem utviklere og ingeniører til vår driftsavdeling, sier Grimstad.