Normal

Norgesmester for fjerde gang

Roy Håkstad fra Lakselvdal skytterlag tok fredag NM-gull i felthurtigskyting.

Roy Håkstad

Tromsskytter Roy Håkstad viser stolt fram pokalene sine like etter seieren fredag.

Foto: Privat

– Det her er en fest som ingen ende tar. Roy Håkstad tar gull for fjerde gang. Det er helt utrolig, sier leder i Troms skyttersamlag Eva Rubbås-Risvik til NRK like etter at gullet er sikret.

For da Roy Håkstad slo Hans Bakke i finalen fredag sikret han seg sitt fjerne gull i NM. Noe som er en veldig stor prestasjon.

– Dette var min niende felthurtigfinale, og jeg har nok aldri vært så rolig før. Jeg hadde selvtilliten etter testskytingen på tirsdag, sier han.

Hvor mye betyr denne seieren?

– Det betyr alltid mye å vinne når man har lagt ned så mye innsats. Jeg har aldri trent så mye som jeg har gjort nå, og har hatt dårlig uttelling i Norgescupen, så det kan nesten ikke beskrives å komme hit og vinne.

Problemer med våpenet

Før finalen opplevde Håkstad et ekstra stressmoment da siktet var ødelagt.

– Da måtte jeg klarere med ledelsen her, og jeg fikk låne våpenet til Truls Pedersen. Jeg hadde allerede slått han ut, men vi er lagkamerater så han lot meg låne det, forteller Håkstad.

– Det er jeg evig takknemlig for.

Neste mesterskap på hjemmebane

Neste år skal landsskytterstevnet arrangeres på Håkstads hjemmebane, i Målselv.

– Ja, det blir hjemmebane på Målselv. Jeg håper det kan bidra til at vi kan få enda flere unge til å trene på det her, slik at de kommer til Målselv og Troms for å konkurrere der, avslutter han.