Nordnorsk Dylan på Kråkeslott

I ei trang egnebu med tjue publikummere: Johan Aarstein og Ida Løvheim med Dylan på nordnorsk.

Igor Dunderovic

Igor Dunderovic er utdannet sivilingeniør, men velger heller å bruke tiden sin på musikk og satire.

Foto: Arild Moe

Dette er typisk Kråkeslottfestivalen på Senja; intime kulturopplevelser varmer i surt førsommervær. For 12. gang tilbyr festivalen artister og mat i røffe omgivelser i ei tidligere fiskebrygge med Norskehavet rett ut. Publikum kommer fra hele fylket, mange ligger i telt ved den storslåtte Bøværstranda. I år har festivalen blant andre Ole Paus og Helge Stangnes på plakaten.

Camp

Mange camper ved stranda på Kråkeslottet. Fredag var det surt og regn, lørdag ettermiddag kom sola.

Foto: Arild Moe

Tromsøbaserte Johan Aarstein og Ida Løvheim gjør sine akustiske duettutgaver av Bob Dylan på nordnorsk. De har høstet lovord og utsolgte hus mange steder. Det er Johan som har oversatt Dylan til nordnorsk. – Det er arbeidsomt, en slags metoda man må knekke, sier han. Han sier han ikke oversetter Dylan som lyrikk, men tenker på tekstene som bilder.

Festival

Det er 12. gangen festivalen arrangeres i den tidligere fiskebryggen på Senja.

Foto: Arild Moe

Igor Dunderovic ankom fra Bosnia som flyktning sent på nittitallet, og kom seg raskt ut av asylmottaket og utdannet seg til sivilingeniør på NTNU. Men i stedet for å tjene seg rik på å designe brenngassfiltre og sandvaskepakker i Nordsjøen, valgte han å vie livet sitt til å gjøre narr av seg selv – og alle oss andre – med en salig blanding av norske barnesanger, balkanrytmer, standup, politikk og et spinnvilt orkester bestående av fettere i alle varianter og størrelser.

– Noen må lage satire om asylmottak, sier Igor før han entrer bryggeloftet i Kråkeslottet med sine medmusikanter.

I solskinnet lørdag ettermiddag sitter tre Tromsødamer på havsida av Kråkeslottet; Kirsti Pedersen, Vebjørg Nerland og Trude Stenvold har allerede flere konserter bak seg: – Valkyrien Allstars, Ellen Andre Vang, fantastiske konserter. Og i dag har vi hørt på Ytre Suløen jazzensemble. Det var festlige saker.

Kråkeslottfestivalen

Kirsti Pedersen, Vebjørg Nerland og Trude Stenvold nyter været og musikken på festivalen.

Og for dem som er sent ute; det er fortsatt noen få billetter igjen, på ett par konserter. Sjekk kulturslottet.no.