NRK Meny
Normal

Nordmann brakk beinet i skuterulykke – etterforskes av svensk politi

Nødetater i tre ulike land involvert i skuterulykke ved Treriksrøysa.

Kilpisjärvi

FLERE LAND: Nødetater fra flere land var involvert i å hente ut mannen i 20-årene. Bildet er fra veistrekningen Kilpisjärvi- Muonio.

Foto: Anne Mari Rahkonen Berg / NRK

Tidligere i dag kunne Politiet i Troms melde at det hadde skjedd en ulykke ved treriksrøysa mellom Norge, sverige og Finland.

En nordmann i 20-årene kom til Universitetssykehuset i Nord-Norge med lettere skader.

Gruppe på 10 personer

NRK har snakket med den finske redningstjenesten i Muonio, ved vakthavende brannsjef Pekka Väliheikki. Han opplyser om at det er en gruppe på 10 mennesker som har vært på skutertur i nærheten av treriksrøysa.

Finsk redningssentral fikk meldingen om ulykken cirka 13.50, finsk tid. De forteller at den norske mannen har brukket beinet.

Finsk redningshelikopter Aslak ble først bestilt fra Sodankylä, men siden norsk helikopter var tilgjengelig og nærmere, ble dette valgt.

Etterforskes i Sverige

Grensevakten i Kilpis sendte tre mann ut i terrenget for å bistå den skadede mannen.

Ulykken skjedde et par kilometer sørover på den svenske grensen. Väliheikki sier det er usikkert om nordmannen har kjørt i lovlig løype eller ikke.

Men han vil uansett advarer folk mot å kjøre utenfor merkede løyper.

Det er stor skredfare i området og brannsjefen forteller at rett etter at den skadede var hentet, gikk det et snøskred i nærheten.

Politiet i Troms har sagt at de ikke jobber videre med den aktuelle saken, og finnene bekrefter at det nå er svensk politi som skal følge opp saken, siden ulykken skjedde på svensk side.

Laster kart, vennligst vent...

TRERIKSRØYSA: Dette er stedet som binder de tre grensene sammen mellom Sverige, Norge og Finland.