Nordlending frykter været

Stavanger-trener frykter tre ting når han kommer for å møte Tromsdalen i førstedivisjon.

Cato Hansen
Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Søndag spiller Stavanger IF mot TUIL i førstedivisjons tredje serierunde. I følge værmelderne blir det sterk kuling og snø.

Tidligere Bodø/Glimt-spiller, Cato Hansen, frykter kuling, snø og Mohammed Ahamed.

- Den største utfordringen blir værforholdene. Jeg har fortalt spillergruppen hvordan været kan være i Nord-Norge, ler Cato Hansen.

- Det er jo ikke så mye du kan gjøre med været. Her nede har vi vår med sol og 17 grader, så ser jeg at det er meldt kuling og snø på søndag i Tromsø. Jeg oppfordrer spillerne til å ta med stillongs og hansker nordover.

Snøvær på Tromsdalen kunstgress

Slikt kan det se ut når Stavanger IF kommer nordover. Bildet er tatt foran 16.mai kampen mellom Tromsdalen og Hønefoss i 2007.

Foto: Fotballmagasinet.no

Glad for å være ferdig i nord

I første serierunde reiste Stavanger hele 60 timer før avspark for å møte Alta.

- Vi reiste med fly tidlig på fredagen til Tromsø, så tok vi buss til Alta. Så vi fikk jo et lite inntrykk av hvordan været kan være der, selv om vi spilte den kampen inne.

Stavanger vant 3-1 mot Alta, og med ett poeng mot Moss har Stavanger har fire poeng etter to runder. Nå venter nok en bortekamp nordpå, Hansen erkjenner at det blir godt å være ferdig med de lange reisene tidlig.

Se Stavangers fantastiske scoringer mot Alta

Video nsps_upload_2009_4_5_22_38_28_2544.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se tabell og resultat fra førstedivisjon her!

- Etter kampen mot Tromsdalen er vi ferdig med kamper i Nord-Norge, det er ganske greit. Tromsdalen og Alta er jo to lag vi i hovedsak blir å konkurrere med i løpet av sesongen, så det er bra å få de kampene unnagjort.

Frykter "Mo"

- Nå har vi vunnet en bortekamp mot Alta, så håper vi jo at vi tar poeng mot Tromsdalen også.

Hansen sier at de to lagene er ganske like, med enkelte erfarne spillere og noen unge og spennende spillere. Samtidig trekker han frem en spiller han gruer seg til å møte.

- Mohammed Ahamed er en spennende spiss som bestandig er et uromoment.

Ahamed ble matchvinner sist helg da han scoret vinnermålet mot Løv-Ham i Bergen.

Tromsdalen har i likhet med Stavanger fire poeng, Hansen tror TUIL har hatt flaks.

- Det er jo ikke tvil om at også de har fått en kjempestart. De tok poeng mot topplaget Haugesund, så hadde de litt flaks i Bergen mot Løv-Ham. Det kan se ut som de har litt stang inn.

Får hint og tips om Tromsdalen

Cato Hansen er tidligere Bodø/Glimt-spiller, men er altså nå spillende trener i Stavanger IF, noe han trives godt med per i dag.

- Det har vært utrolig lærerikt og jeg har det veldig bra her, men jeg vet ikke helt om dette er min vei å gå.

Jostein Grindhaug

Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Naboklubben Haugesund spilte mot TUIL i Tromsdalen, og Hansen legger ikke skjul på at han gjerne slår av en prat med Haugesund-trener Jostein Grindhaug før kampen.

- Vi kjenner hverandre godt og jeg skal snakke med han i dag om kampen mot TUIL. Det er sånn det fungerer, vi trenere snakker ofte etter kamper og spør etter tips og triks man kan bruke mot motstanderen.

Kampen spilles søndag kl. 18.00. Du kan se den direkte her!

Se høydepunktene fra 1. runde her!

Se høydepunktene fra 2. runde