NRK Meny
Normal

Nora (14) endelig kreftfri: – Jeg er blitt en bedre person

14-åringen fra Sør-Troms sier hun har kommet styrket ut av kreftsykdommen som hun blogget om.

Nora Heitmann

Nora Heitmann har fått mye støtte under sykdomsperioden fra dem som har fulgt bloggen hennes.

Foto: Privat

Nora Heitmann fra Kvæfjord, stod fram med sin kreftsykdom i NRK i juni. Nå er hun friskmeldt fra sykdommen som hun har kjempet mot i et halvt år. Men det er fortsatt ti år før hun kan bli erklært helt frisk.

Perioden fra hun fikk konstatert lymfekreft fram til i dag har vært tøff.

– Jeg er veldig glad og merker at jeg er mer avslappet enn før, men det har vært tøft, sier hun.

Og hun fortsetter:

– Det har vært både oppturer og nedturer. I perioder har jeg nok ikke vært bare enkel å ha med og gjøre.

Er blitt sterkere

Men det har ikke bare vært negativt å bli rammet av en så alvorlig sykdom.

Dette er noe de fleste tenåringene slipper å gjennomgå, men jeg kjenner at jeg er blitt sterkere av dette. Jeg har lært meg å sette større pris på ting. I stedet for å tenke på hva jeg ikke har, tenker jeg i dag mer på hva jeg har. Tror jeg rett og slett er blitt en bedre person.

Nora forteller om alle de vennene som har vært der for henne, selv om hun ikke har hatt mye kontakt med dem under sykdomsperioden. Dette setter hun veldig stor pris på.

– Jeg føler at jeg er kommet mye nærmere vennene mine, sier hun.

Nora Heitmann

Nora Heitmann før hun ble syk.

Foto: Privat

Moren har betydd mest

Den som har betydd aller mest for jenta fra Kvæfjord er moren, Vibeke Hansen, som har stått ved datterens side hele veien.

– Moren min har betydd veldig mye. Om jeg skulle på sykehus eller bare inn for å ta en blodprøve, så har hun vært der for meg. Hun har ventet på meg, reist fram og tilbake til sykehuset i Tromsø sammen med meg. Hun har snakket med meg når jeg trengte det. Hun har egentlig betydd alt. Jeg hadde neppe klart meg uten henne.

Bare positive tilbakemeldinger

At Nora valgte å være åpen om sin sykdom i sin egen blogg, er hun glad for. Hun forteller at det bare har vært positivt.

Før var hun mer innesluttet og kunne velge å sitte alene med tankene, som kunne bli negative. Men åpenheten har ført til at hun har fått hjelp fra andre og ikke minst at hun har kunnet hjelpe mennesker i samme situasjon.

– Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger fra folk som har lest bloggen min. Det er folk i alle aldre som har støttet og oppmuntret meg. Det har på gjort sitt til at jeg har vær innstilt på å fullføre når jeg har sett hvor mange som har brydd seg og heiet på meg. Jeg føler også at jeg oppnådde noe for dem som heiet på meg. Det har vært en seier – ikke bare for meg – men også for de rundt meg, avslutter hun.