Vellykket redningsøvelse på E8

Redningsøvelsen på E8 i Lavangsdalen er over. Den ga svar. Nødetatene når fram, tross midtdelerne.

Øvelse

Nødetatene øver på ei trafikkulykke i Lavangsdalen

Foto: Morten H. Kræmer / NRK

Det er de nye midtdelerne som skaper utfordringer for nødetatene, og som var foranledningen til øvelsen tirsdag formiddag. Ville de rekke fram til ulykkesstedet, var spørsmålet øvelsen skulle gi svar på.

Kollisjon med hjullaster

Scenariet gikk ut på at en personbil kjørte inn i en hjullaster, og fire personer kom til skade. Både helikopter, ambulanser og brann&redning kom fram, rapporterer NRKs reporter i Lavangsdalen.

– Alle bilene som hoper seg opp ved en slik situasjon er også en utfordring, sier Yngve Widding i politiet. Når øvingsalarmen gikk klokka 9 i morges, rykket nødetatene ut både fra Balsfjord og Tromsø.

Øvelse

Nødetatene i Tromsø og Balsfjord øvde på en ulykke på E8 i Lavangsdalen tirsdag.

Foto: Morten H. Kræmer / NRK

Flott initiativ av politiet

Anestesilege Bård Rannestad på luftambulansen fra UNN synes det er flott at politiet tar initiativ til en slik øvelse. – Når temperaturen er 10 minusgrader på ulykkesstedet, gjelder det å få hjelpen raskest mulig fram, sier Rannestad.

Om det blir med bil eller helikopter er vanskelig å forutse.

– I Lavangsdalen kan det være vanskelig å finne egnet landingsplass for helikopteret. Kanskje må fartøysjefen bare settes av lege og ambulansepersonell og ta av igjen med det samme.

I dag kunne helikopteret lande på veien.

Evaluering klokka 13.

Morten Nilssen, fagleder brann&redning i Balsfjord kommune sier til NRK at øvelsen gikk kjempefint. - Det ønskelige var å finne ut hvordan framkommeligheten er i Lavangsdalen etter at midtdelerne kom. – Det fikk vi, sier Nilssen.

Øvelsen skal evalueres med alle involverte mellom klokka 13 og 15 i dag. Trafikken i Lavangsdalen går igjen som normalt.