NRK Meny
Normal

Nilsen ser mot Italia

Tidligere Brann og Tromsø-trener Steinar Nilsen har har ingen konkrete trener-tilbud nå. Ønsket er å komme seg til italiensk fotball.

Video Nilsen ser mot Italia

VIDEO: Steinar Nilsen er tilbake i hjembyen Tromsø, men håper Italia kan bli hans nye arbeidssted.

Tidligere Tromsø- og Brann-trener Steinar Nilsen (38) ser mot utlandet når han fra 1. januar igjen satser på å få seg jobb innenfor fotballen. Og da er Italia vel så aktuelt som noe annet. Nilsen spilte for AC Milan og Napoli etter overgangen fra Tromsø i 1997, og pleier fortsatt sine kontakter i det fotballgale landet.

Nilsen var denne uka involvert i overgangen til Tore Reginiussen fra Schalke 04 til Lecce.

– Jeg snakket litt med Lecce, ja, bekrefter Nilsen overfor NRK.

– Steinar hjalp meg. Og det er tydelig at han fortsatt har gode kontakter i Italia, sier Reginiussen til NRK.

Italia-kontakter

Og Nilsen innrømmer at Italia er aktuelt for ham.

– Jeg pleier kontaktene jeg har der nede og holder jevnlig kontakt med veldig mange innenfor fotballen i Italia, sier Nilsen til NRK.

Og Nilsen er trygg på at han kan lykkes som fotballtrener, eller i en annen rolle, utenfor Norges grenser.

– Jeg er veldig sikker på at mine idéer rundt fotballen, og måten og jobbe på, fungerer andre plasser enn i Norge, sier Nilsen.

Følger Brann

Det er drøye to måneder siden Nilsen forlot Bergen og Brann etter en poengfattig vårsesong (10 poeng på 12 kamper). Men motgangen har ikke skremt Nilsen bort fra treneryrket.

– Nei, på ingen måte. Det har bare gitt meg mersmak. Og erfaring og kunnskap jeg er glad for at jeg kan ta med meg videre, sier Nilsen, som fortsatt holder kontakt med Brann, og ikke minst dagens hovedtrener Rune Skarsfjord.

– Jeg følger Brann veldig tett og snakker med Rune et par ganger i uka. Jeg synes det er godt å se at Brann nå har tatt godt med poeng de siste kampene. Så lenge jeg var trener der fikk vi ikke de utløsende scoringene. Jeg ser nå at Rune har lagt opp til en enda mer kynisk stil i det defensive, fått tettet mer igjen og det har vært viktig, sier Steinar Nilsen.

Ingen tilbud

Han har ingen konkrete trener-tilbud nå.

– Jeg ønsker ikke å gå inn i en jobb i dette kalenderåret, sier Nilsen, som før han ble Brann-trener hadde flere konkrete henvendelser. Blant annet var han i samtaler med Odense i Danmark.

– Det har vært greit å få bruke tid på familien og meg sjøl de siste ukene, sier Nilsen.

Han tok med seg familien fra Bergen til Tromsø 1. juli. Eldstesønnen begynner på skole til høsten.

– Jeg ser for meg at det kan bli en pendlertilværelse i framtiden der Tromsø er basen. Det er her vi har familie og det største nettverket, sier Steinar Nilsen.

Og ser ikke for seg en rolle i TIL.

– Det ser ut til at klubben klarer seg godt uten meg, smiler 38-åringen.