NRK Meny
Normal

NHO vil ha økt samarbeid

Næringslivet i Finnmark vil være tjent med et bedre samarbeid på tvers av kommunegrensene. Det mener regiondiriktør i NHO Finnmark, Marit Helene Pedersen.

Marit Helen Pedersen

Næringslivet i Finnmark vil være tjent med et bedre samarbeid på tvers av kommunegrensene. Det mener regiondirektør i NHO Finnmark, Marit Helene Pedersen.

Foto: Liv Pedersen

– Vi ser helt klart at det er mulig å samarbeide mer. Vi vet fra før at det er slik at bedriftene har marked i hverandre sine kommuner, og samarbeider selvfølgelig derfor godt. Så bedriftene flyter over alle de administrative grensene, mens det kommunale er organisert veldig rigid etter slike grenser, sier Marit Helene Pedersen som ønsker å få gjort noe med dette.

Møtes om fremtidsplaner

I dag arrangerer NHO et seminar i Alta hvor man skal se på hvordan verdiskapningen kan styrkes i Finnmark gjennom mer effektiv organisering og samarbeid. Næringslivsfolk og politikere fra hele fylket kommer for å drøfte hvordan vi skal bo, jobbe og leve i Finnmark i framtiden sett i lys av kommunereformen. NHO-direktøren håper at seminaret vil føre til gode innspill om fremtidens Finnmark

– Kan man slå sammen kommuner for å få det bedre, kan man samarbeide mer om den type oppgaver som er viktig for næringslivet. Hvordan kan man i det hele tatt organisere den offentlige sektoren og samtidig stimulere utbygging av samferdsel slik at regionen vil fungre bedre i fremtiden, spør Marit Helene Pedersen.