NRK Meny
Normal

NFF-topp vil bli TIL-direktør

Også en gammel landslagskeeper blant kandidatene.

Stig-Ove Sandnes i NFF

Stig-Ove Sandnes i NFF har søkt jobben som ny direktør i Tromsø IL.

Foto: Yngve Haavik/NFF

Tromsø Idrettslag er i sluttfasen i ansettelsen av Tom Bendiksens etterfølger som administrerende direktør i klubben.

Blant de fire som mandag var inne til andre gangs intervju finner vi både en av topplederne i Norges Fotballforbund – og en tidligere landslagskeeper.

Stig-Ove Sandnes (39) har sittet i ledergruppa i fotballforbundet siden 2002, og blant annet vært assisterende generalsekretær under Karen Espelund. I dag leder Sandnes konkurranseavdelingen i NFF.

Var i Tromsø mandag

Selv vil ikke Sandnes snakke så mye om hvorfor han har søkt jobb som direktør i Tromsø IL.

– Dette må du ta med ledelsen i Tromsø og styreleder der. Det er de som styrer den prosessen, jeg vet ikke hvor langt man har kommet, sier Sandnes, som opprinnelig er fra Åndalsnes i Møre og Romsdal. Han har vært ansatt i NFF siden 1995.

NRK vet at Sandnes var blant de fire kandidatene som var til andre gangs intervju i Tromsø mandag. Det var styreleder Helge Kræmer og konst. adm. dir. Olav Karlsen som sammen med Bedriftskompetanse gjennomførte intervjuene.

Tidligere toppkeeper aktuell

I Tromsø på mandag var også tidligere TIL- og U21-landslagskeeper Tor-André Grenersen (40). Han var i mange sesonger kaptein i TIL, men la opp etter 1997-sesongen. Returkampen mot Chelsea i cupvinnercupen (tap 1-7 i London) ble hans aller siste i TIL-trøya. Nå ønsker Grenersen seg tilbake til Tromsø – 13 år etter at han la opp.

Tor-André Grenersen

Tor-André Grenersen, aktuell som ny direktør i TIL.

Foto: Sparebanken Narvik

– Ingen kommentar, er alt Grenersen vil si til NRK om sitt kandidatur.

Men NRK vet at også han er i «finalen». Grenersen er i dag ansatt i Sparebanken Narvik med ansvar for «forretningsutvikling/prosjekt». Han har de siste årene ledet satsingen i Mjølner Fotballklubb der han blant annet var med å ansette Ivar Morten Normark som trener for klubbens A-lag.

Ingen kvinner

Olav Karlsen i TIL ønsker ikke å kommentere hvilke kandidater klubben nå finsikter før beslutningen tas om hvem som skal tilbys jobben.

– Det er riktig at vi har hatt fire kandidater inne til andre gangs intervju. Og vi er glad for at dette er fire meget gode kandidater. I løpet av måneden skal dette kunne være på plass, sier Karlsen til NRK.

– Er det noen kvinner som er blant de aktuelle?

– Nei, det er det ikke. Og det er litt synd, sier Olav Karlsen, som selv snart er ferdig med sitt engasjement i TIL. Så snart en ny direktør er på plass, skal Karlsen nyte sin pensjonisttilværelse på Sørlandet.