NRK Meny
Normal

Nesten 1000 studenter i boligkø

945 studenter venter på studentbolig før studiestart ved UiT Norges arktiske universitet.

semesterstart 2015 uit

Før semesterstart i 2015 sto også mange studenter i boligkø.

Foto: Henriette Leine Wangen / NRK

Før studieåret ved UiT Norges arktiske universitet sparkes i gang, er det mange som står i kø for å få seg studentbolig. For dem som ikke får sikret seg overnatting med det første, lover studentsamskipnaden å hjelpe til.

– Boligsøkere som ikke har funnet noe kan melde seg til oss, og da vil vi hjelpe dem med å finne overnatting, sier kommunikasjonssjef Isabell Bjørkli Larsen i Norges arktiske studentsamskipnad.

– Det løser seg

945 boligsøkere i kø er omtrent like mange som ventet på bolig på samme tid i fjor. Året før var det om lag dobbelt så mange. Studentsamskipnaden disponerer i år 225 flere boliger ettersom nye Dramsveien panorama studentboliger åpner til studiestart.

Samtidig har søkertallet gått opp ved universitetet. De skriver på sine nettsider at søkertallene steg med 9,17 %. Det innebærer at over 7200 studenter skal finne veien til forelesningssalene - og mange av disse må også finne seg en bolig i Tromsø.

– Hvis noen nå lurer på om de skal komme til Tromsø fordi de ikke har funnet seg bolig, må jeg bare si kom! Det løser seg, sier Bjørkli Larsen.

Norges arktiske studentsamskipnad, Tromsø.

225 nye studentboliger står klare til semesterstart. Dramsveien panorama studentboliger er byens nyeste tilskudd.

Foto: Harald Albrigtsen / NRK

Tilbyr sovesal

I år åpner også samskipnaden midlertidig bosted for boligletende studenter slik de har gjort i flere år. Ved studentblokken på Åsgård åpner de midlertidig sovesal - en for kvinner, og en for menn.

– Dette tilbudet åpner 8. august, og da kan de bo her mens de leter etter et sted å bo, sier Bjørkli Larsen.

– Trenger flere studentboliger

Blant de ulike studiestedene i Troms og på Svalbard, er det også i år Tromsø som har den absolutt største mangelen på boliger. Noen få står på venteliste på Svalbard, men ikke flere enn at studentsamskipnaden mener dette skal løse seg.

I Harstad er også boligene ferdig fordelt, og her er det 88 studenter som står på venteliste. Det er liten en nedgang fra i fjor.

– Det er åpenbart at vi trenger flere studentboliger, sier Bjørkli Larsen.