NRK Meny
Normal

Nekter skyld etter dødsfall i Balsfjord, men godtar varetekt

En 56 år gammel mann nekter skyld, men aksepterer å sitte i varetekt etter at en slektning døde av skader lørdag.

Huset i Balsfjord

I dette huset ble avdøde funnet, på Storsteinnes i Balsfjord.

Foto: Marita Andersen / NRK

Voldsofferet ble funnet hardt skadd fredag kveld hjemme på Storsteinnes i Balsfjord av en drosjesjåfør som var blitt tilkalt.

Da ambulansen kom, var mannen bevisstløs, og han ble fløyet til sykehus i Tromsø hvor han døde sent lørdag kveld.

En slektning av mannen ble fredag pågrepet og først siktet for legemsfornærmelse. Siktelsen ble endret til legemsbeskadigelse med døden til følge etter at slektningen døde.

Ingen forklaring

Mannens forsvarer, advokat Sven Crogh

Mannens forsvarer, advokat Sven Crogh, forteller at siktede ønsker å samarbeide med politiet.

Foto: Marita Andersen / NRK

Da fengslingsmøtet skulle holdes i Nord-Troms tingrett mandag, samtykket den siktede til politiets krav om varetekt i to uker. Ifølge mannens forsvarer, advokat Sven Crogh, ønsker han å samarbeide med politiet.

– Han har samtykket til fengsling for å gi politiet arbeidsro til å finne ut av hva som har skjedd. Selv har han ingen forklaring på dødsfallet, sier Crogh til Nordlys.

Politiadvokat Frode Stock sier politiet vil varetektsfengsle mannen i to uker fordi de frykter at bevis kan gå tapt, noe retten også gir politiet medhold i.

– Siktede oppgir å huske lite fra det aktuelle tidsrommet. Det gjenstår mye etterforskning, blant annet vitneavhør og tekniske undersøkelser av åsted, står det i kjennelsen fra tingretten.

Obduseres

Politiadvokat Frode Stock

Mannen som er pågrepet for legemsbeskadigelse er varetektsfengslet i to uker, sier Politiadvokat Frode Stock.

Foto: Marita Andersen / NRK

– Mannen har vært i flere avhør i helgen. Det gjenstår flere avhør, men jeg vil ikke si noe hva som er kommet fram så langt. Han er blitt foreholdt en siktelse, sier Stock.

Han sier politiet ikke kan fortelle hva som var grunnlaget for at slektningen ble pågrepet hos en kamerat allerede fredag kveld. Avdøde hadde tydelige spor etter vold da han ble funnet.

Mandag skulle den døde obduseres på sykehuset i Tromsø. Etterforskerne avventer resultatet før de vil opplyse hva dødsårsaken er.

– Vi jobber nå med å kartlegge omstendighetene rundt dette og hvilke personer som har vært til stede i et gitt tidsrom. Vi har avhørt aktuelle vitner i den forbindelse, forteller politioverbetjent John-Kåre Granheim ved Målselv lensmannskontor.