NRK Meny
Normal

Nekter å gi opp skolekampen

Selv om Kommunestyret i Porsanger har vedtatt å legge ned skolen i Børselv fra nyttår, vil ikke foreldrene til de 17 elevene gi opp kampen for skolen.

Monika Dagsholm

Porsanger kommune legger ned Børselv skole, men FAU-leder Monika Dagsholm sier de ikke gir seg uten kamp for skolen.

Foto: Jan Harald Tomassen

Foreldrene satt med sammenknepte hender og sammenbitt munn under kommunestyremøtet i Porsanger kommune torsdag.

Her ble nytt budsjett for 2015 vedtatt med knappest mulig margin med ti mot ni stemmer. Etter fire timers debatt og med en stemmes overvekt vedtok politikerne i Porsanger å legge ned Børselv skole fra nyttår.

Skolen som ligger en snau time fra kommunesenteret Lakselv, blir dermed stengt når elevene tar juleferie.

Børselv skole

Porsanger kommune skal spare 18 millioner neste år. Dermed blir skolen i Børselv bli lagt ned fra nyttår, men det forslaget møter motstand hos foreldrene i bygda.

Foto: Jan Harald Tomassen

Hard kamp om pengene

Selv med iherdige forsøk fra de rødgrønne, var det borgerlige flertallet i kommunestyret ikke til å rikke. Kampen om pengene er for hard og kommunen er allerede under Fylkesmannens administrasjon.

– Det føles foreferdelig. Det er ikke moro i det hele tatt. Men det var uungåelig, for vi har så store utfordringer innenfor helse og omsorgsektoren og skolesektoren. Det var ikke mulig. Vi har sittet med posisjonen i mange timer og søkt mulige løsnigner og varianter for den videre drifta i kommunen, og da lot ikke skolen seg videreføre, sier ordfører Knut Roger Hanssen (H).

Porsanger kommunestyre vedtok med ti mot ni stemmer å legge ned Børselv skole fra nyttår 2015.

Kjemper videre

Foreldrene til de 17 elvene på skolen er fortvilt, sint og frustrert.

– Det her vil bety at flere må flytte, og bygda vil jo bli helt tom til slutt, sier FAU-leder Monika Dagshoilm ved Børselv skole.

Foreldrene nekter likevel å gi opp skolen sin uten kamp.

– Vi må jo prøve å kjempe videre, og vi mener at de ikke har lov å gjøre dette her. Nå må vi ha et møte for å finne ut hva vi kan gjøre videre, sier Dagsholm.